Amerikaanse band Venice maakt uitstapje van Bospop naar kerktoren Weert

WEERT – Aanstaande zaterdag vindt er wederom een bijzondere samenwerking plaats tussen de Weerter stadsbeiaardier Frank Steijns en een vooraanstaande Bospop-artiest. Deze keer zal de Amerikaanse band Venice samen met de beiaardier een paar nummers ten gehoor brengen in de Weerter binnenstad. 

Vorig jaar werden de inwoners van Weert al verrast door een mini-concert van Paskal Jakobsen van BLØF en stadsbeiaardier Frank Steijns. De harmonieuze klanken van het carillon gecombineerd met de zang van Jakobsen was door de gehele binnenstad te horen.

De aanhoorders van dit bijzondere concert waren laaiend enthousiast over de samenwerking, waarop besloten is om er dit jaar een vervolg aan te geven! Op zaterdag 14 juli vanaf 14:00u zullen de heren de Martinustoren beklimmen, en samen een aantal nummers spelen. Uiteraard is iedereen welkom om dit unieke samenspel te komen beluisteren.

Na het mini-concert in de kerktoren, speelt Venice om 17.45 op Bospop in de rocktent.

Venice
De band Venice bestaat uit de twee broers en neven Michael, Kipp, Mark & Pat Lennon.  In 1977 is de band opgericht in Venice, Californië. In 2003 wonnen ze een Edison Award voor beste internationale artiest, en inmiddels hebben ze reeds 19 albums op hun naam staan.

Bospop
Bospop is een ouderwets gezellig pop-rockfestival dat dit jaar voor de 38ste keer zal plaatsvinden op 14 en 15 juli in Weert. Wat in 1980 begon als een kleinschalig festival voor met name regionale amateurbands op een doe het zelf poduim is inmiddels uitgegroeid tot een muziekspektakel met bands van internationale allure dat een vaste plaats op de festivalkalender heeft verworven.

Vorig artikelMiniatuurkermis in Nederweert
Volgend artikelParkinghackers in Weert eisten bitcoins