Aanhoudend warm weer zorgt voor extra wespenoverlast

REGIO – Elk voordeel heeft zijn nadeel. Door het warme weer groeien wespennesten namelijk zeer hard. Het aantal meldingen van mensen die overlast ondervinden van wespen ligt momenteel twee keer zo hoog als normaal.

Dat zegt Gert-Jan Vermeulen van GJ Plaagdierbestrijding uit Swolgen in De Limburger. Hij krijgt veel telefoontjes van inwoners van Noord- en Midden-Limburg en Brabant die zich geen raad weten met een wespennest.

Overlast
Door het aanhoudende warme weer ontwikkelen de nesten zich zeer snel. De nesten bevinden zich op plekken waar mensen er last van hebben: bij deuropeningen of in spouwen van muren. De wespennesten worden verwijderd door en een poeder in te spuiten, een middel dat een particulier niet gebruiken mag. Dat werkt op het zenuwstelsel van de wespen.