Roermond voert digitale parkeervergunning en -ontheffing in

Wilhelminaplein in Roermond. Foto: Google Maps

Gemeente Roermond gaat dit jaar de parkeerproducten digitaliseren om zo meer service te bieden. Vanaf half augustus 2018 kunnen inwoners de parkeervergunning of -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor hun bezoekers, en voor hun mantelzorgers online regelen.

Parkeervergunningen en -ontheffingen voor bedrijven worden later dit jaar gedigitaliseerd. Inwoners in de buurten waar betaald parkeren of blauwe zone geldt, ontvangen hierover kort na de zomervakantie meer informatie.

Online
Steeds meer inwoners ervaren het gemak van online zaken doen. Ook de gemeente Roermond wil deze service bieden. Bijkomend voordeel van de digitalisering van de bezoekersregeling is dat parkeren voor bezoek voortaan per tijdseenheid wordt afgerekend (in plaats van nu per kraskaart). Daarnaast komt er meer inzicht in de parkeerdruk in de wijken en kan hierop gestuurd worden.