Auto parkeren in gras kan al natuurbrand veroorzaken

In Budel-Dorplein brandde afgelopen weekend een zeer groot natuurgebied af.

REGIO – Het is extra opletten met de huidige droogte. Natuurbranden kunnen namelijk gemakkelijk ontstaan, bijvoorbeeld door een auto die geparkeerd staat in hoog gras. Dan kan de hete uitlaat of katalysator het begin zijn van een brand.

Afgelopen weekend vonden er in de regio verschillende natuurbranden plaats. Naast de A2 bij Weert vloog een berg hooi in de fik, aan de Exatenweg in Baexem brak een grote bosbrand uit en in Budel-Dorplein brandde een zeer groot natuurgebied af.

Opletten
Niet alleen een auto in hoog gras kan gevaar opleveren. Ook een sigarettenpeuk kan een natuurgebied in brand zetten. Of een flesje dat als een vergrootglas zonlicht kan bundelen en gras kan laten branden. De brandweer waarschuwt burgers dus extra alert te zijn.