Club 6001 aan de Oelemarkt gaat niet meer open

WEERT – Club 6001 aan de Oelemarkt (tot eind vorig jaar heette de zaak Brothers Weert) gaat niet meer open. Exploitant Rob Welling heeft aan Dagblad de Limburger laten weten dat hij het voor gezien houdt.

Vorige maand besloot de gemeente Weert de horecavergunning in te trekken. Dit nadat de gemeente herhaaldelijk aan de eigenaar had gevraagd om gegevens aan te leveren die nodig zijn voor een Bibob-onderzoek.

Onderzoek
Burgemeester Jos Heijmans had in maart 2018 gevraagd om gegevens aan te leveren voor een bibob-onderzoek. Met behulp van de Wet Bibob kan een gemeente onderzoeken of de persoon met wie zij zaken doet betrouwbaar en integer is. Ook na twee herhalingen van dat verzoek in april en in mei bleven de gevraagde gegevens uit. Omdat er geen toetsing kan plaatsvinden heeft de burgemeester in juni met onmiddellijke ingang de vergunning ingetrokken.

Dicht
Welling heeft nu besloten niet meer open te gaan. “We horen niets op onze bezwaren richting gemeente, ik ben er helemaal klaar mee”, zegt hij tegenover De Limburger.

Vorig artikelTheepottenmuseum in Swartbroek verwelkomt 20.000ste bezoeker
Volgend artikelNederlandse U15 selectie belegt trainingsstage in Weert