Veel spelplezier in het stadspark van Hamont-Achel deze zomer

HAMONT-ACHEL – De grote vakantie staat voor de deur en garandeert weer heel wat spelplezier. Naast de speelpleinwerking, de aha! Zomerpop-up en het vakantieaanbod voor kinderen van het UiTpunt, pakt namelijk ook het Huis van het Kind uit met een brede waaier aan activiteiten. Gedurende de volledige zomervakantie wordt het stadspark achtereenvolgens ingericht volgens 4 thema’s die gekozen werden door de jongste inwoners van Hamont-Achel zelf.

“Binnen het participatietraject ‘Droom, denk, doe… Stadspark’ werd al snel duidelijk dat het stadspark een plek moest worden waar spel en samenzijn voorop staan”, vertelt schepen van Jeugd en Gezin Ilse Jaspers. “Al vanaf het begin betrekken we als Goe Gespeeld-gemeente niet enkel de volwassenen, maar ook de kinderen en jongeren bij de inrichting ervan. De speeltuin is namelijk hoofdzakelijk bedoeld voor onze jongste inwoners en dus is hun mening hierover niet onbelangrijk.”

Reuzenzandbak, hindernissenparcours, kinderboerderij & trampolines
“Uit een bevraging bij Hamont-Achelse kinderen kwamen heel wat leuke ideeën naar voren”, gaat schepen Jaspers uit. “Deze vertalen zich in onder meer in vier thema’s die deze zomer aan bod komen. Het eerste is ‘Zand en water’ en wordt door het Huis van het Kind gebruikt om de grote vakantie in te zetten. Vanaf vrijdag 29 juni wordt het stadspark immers omgetoverd tot een gigantische zandbak waar kinderen met emmertjes, schopjes en harkjes allerlei zandkastelen kunnen bouwen. Binnen het thema ‘Klimmen en klauteren’ worden er obstakelbanen aangelegd voor de jonge en iets oudere kinderen, terwijl het daaropvolgende ‘Huisje, boompje, beestje’ dan weer beestig leuk belooft te worden met een mobiele kinderboerderij en een gezellig kinderdorp. Tijdens ‘Springen en glijden’ kan jong Hamont-Achel zich dan weer helemaal uitleven op trampolines en plastic zeilen waar ze fijn door het water kunnen glijden.”

De precieze data van de activiteiten worden in de loop van de zomer gecommuniceerd op www.hamont-achel.be. Daarnaast kan je zowel op Facebookpagina van het Huis van het Kind als die van de stad Hamont-Achel terecht voor actuele info.

Vorig artikelParkje aan het Sint Raphaëlpad in Weert krijgt een kiosk
Volgend artikelOngeval op de A2 tegenover de de Burgerking