Medewerkers VDL Nedcar hebben werk neergelegd

BORN – Bij VDL Nedcar in Born is de productie in verband met een staking volledig stilgelegd. Vakbondsbestuurder Hans Wijers van FNV Metaal verwacht dat zo’n 1500 medewerkers van de autofabriek meedoen met de staking.

Dat meldt 1Limburg. Volgens een woordvoerder van VDL wordt er wel gewerkt in de autofabriek. “Een aantal werknemers van de ochtendploeg is gewoon op komen dagen”, zegt hij. “Maar er zijn te weinig mensen om de volledige productie te kunnen draaien. Daarom is de productie stilgelegd.”

Staking
Medewerkers van VDL Nedcar hebben donderdagavond om 22:30 uur het werk neergelegd om 48 uur lang te staken. Inzet van de staking is een loonsverhoging van 3,5 procent plus werkdagen van maximaal 8,5 uur. Het is de tweede keer dat medewerkers van Nedcar het werk neerleggen. Negen dagen geleden hebben honderden mensen ook al gestaakt in Born.

Vorig artikelVrachtwagentje botst met auto op de A2 bij Kelpen-oler / Ell
Volgend artikelOok vandaag staakt Arriva in Limburg