Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar

ROERMOND – De gemeente Roermond, het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Waterschap Limburg zijn de eerste drie grote werkgevers die zich hebben aangesloten bij Roermond Bereikbaar. De voorbereidingen voor Roermond Bereikbaar om met vele partners, zoals Maastricht Bereikbaar en de Provincie Limburg, te werken aan een gastvrije en bereikbare stad en regio zijn eind 2017 begonnen. De start van de wegwerkzaamheden voor groot onderhoud aan de A73 deze zomer, de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de N280 vanaf volgend jaar en de combinatie met de drukke weekenddagen en Duitse feestdagen vragen om extra alertheid.       

Roermond Bereikbaar gaat bedrijven en organisaties in de stad en de regio helpen om bezoekers en klanten, leveranciers en medewerkers slimmer naar hun bestemming te laten reizen. Ook gaat Roermond Bereikbaar de weggebruikers van reisinformatie voorzien over de hinder van de wegwerkzaamheden en slimme reisalternatieven. Voor de uitvoering van het programma wordt nauw samengewerkt met o.a. de mobiliteitsmakelaars en team communicatie/marketing van Maastricht Bereikbaar. Weggebruikers worden sinds 27 juni geïnformeerd via www.roermondbereikbaar.nl.

Informatiebijeenkomst
Werkgevers sluiten aan om verschillende redenen. Zo wil de gemeente Roermond een voorbeeld zijn voor andere werkgevers in de stad om werknemers slim te laten reizen. Het Laurentius Ziekenhuis Roermond wil een bijdrage leveren om gezamenlijk de regio en stad bereikbaar te houden. En het Waterschap Limburg vindt duurzaam reisgedrag van de eigen medewerkers belangrijk vanuit het duurzaamheidsbeleid. Een 25-tal werkgevers hebben woensdagavond deelgenomen aan een informatiebijeenkomst van Roermond Bereikbaar. Ook zij overwegen zich aan te sluiten.

Mobiliteitsscan
Roermond Bereikbaar biedt grote werkgevers de mogelijkheid deel te nemen aan een advies- en begeleidingstraject. Voor werkgevers die aansluiten wordt een mobiliteitsscan van het woon-werkverkeer uitgevoerd en vervolgens kunnen hun medewerkers gebruik gaan maken van concrete producten en diensten om vaker met OV of de fiets naar het werk te gaan. Werkgevers betalen jaarlijks een ‘symbolische’ contributie van € 10,- per medewerker (maximaal € 5.000 per organisatie). Voor de uitvoering van de werkgeversaanpak wordt gebruik gemaakt van de beproefde werkwijze van Maastricht Bereikbaar. Daar hadden eind vorig jaar 42 werkgevers samen met hun medewerkers 3.200 auto’s uit de spits gehaald door anders te gaan reizen. De 42 werkgevers hebben samen 45.000 werknemers.

Vorig artikelStaatssecretaris Mark Harbers brengt werkbezoek aan AZC Weert
Volgend artikelBosbrand aan de Schoordijk in Budel