Limburg Fonds: Het Beste Idee vóór Limburg

Tijdens een spannende finale van de LWV Challenge mocht “Limburg Fonds” op 19 juni de grote prijs in ontvangst nemen en mogen ze zich officieel ‘het beste idee vóór Limburg’ noemen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Limburg Happening, een viering ter ere van het 100-jarig jubileum van de Limburgse Werkgevers Vereniging. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt € 25.000,- om het idee te gaan realiseren. Ook het publiek kon een winnaar aanwijzen die € 10.000,- krijgt voor de realisatie.

Vakjury en publiek waren unaniem over de winnaar die er met kop en schouders bovenuit stak: Limburg Fonds

Motivatie jury: “LWV en haar ondernemers zitten in de haarvaten van de maatschappij door te verbinden, te vertegenwoordigen en te versterken. Alles in de geest van oprichter pater Cassianus. Daarom heeft de jury gekozen voor Limburg Fonds.”

Het Limburg Fonds zet zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Initiatieven kunnen gratis ingediend worden bij het fonds. Bedrijven stellen kennis, uren en producten ter beschikking om deze initiatieven te ondersteunen. Het Limburg Fonds ziet er op een innovatieve manier op toe dat er in de Limburgse samenleving wordt geïnvesteerd.

Team Limburg Fonds: Gwenny Scaf, Ellen Kerbusch, Ivo Erens, Stef Aelmans

Aanleiding om de LWV Challenge te organiseren is het 100-jarig jubileum van de LWV. Huub Narinx: “We wilden graag iets terug doen vóór Limburg. Door de kennis van ondernemers te combineren en hun creativiteit te gebruiken, zijn wij op zoek gegaan naar het beste idee vóór Limburg.”

40 Teams, meer dan 200 deelnemers, 5 finalisten
40 Teams, met in totaal meer dan 200 Limburgse ondernemers en directieleden van Limburgse bedrijven, hebben actief deelgenomen aan de challenge. Het is prachtig om te zien dat er zoveel enthousiasme is om iets terug te doen voor Limburg! Na het uitwerken van een Business Model Canvas en het geven van een pitch voor de vakjury zijn er vijf finalisten verkozen. Deze finalisten hebben intensieve begeleiding van professionals ontvangen om hun idee verder uit te werken.

Vakjury en beoordelingscriteria
De LWV heeft een vakjury samengesteld bestaande uit: juryvoorzitter Ton Bongers (directeur-eigenaar BlueTea B.V.), Ron Coenen, (algemeen directeur Trias B.V.), Corine Fleuren (eigenaar van MiniTree.nl), Archi Leenaers (directeur-eigenaar van Anatech B.V.) en Luke Platzbeecker (directeur Bedrijven bij Rabobank Roermond-Echt).

Ton Bongers: “Ik heb originele ideeën voorbij zien komen die absoluut van meerwaarde zijn voor onze provincie. Het accent van onze jureringsopdracht lag verstopt in het woordje ‘vóór’. Wij constateerden dat alle finalisten hieraan een positieve bijdrage wilden leveren! Er kon uiteindelijk maar een winnaar zijn, maar wil toch de overige finalisten aanmoedigen ook hun ideeën te laten bloeien.”

De jury heeft het “Beste Idee vóór Limburg” beoordeeld op: economische en sociaal-maatschappelijke waarde van het idee, haalbaarheid, duurzaamheid, continuïteit en het enthousiasme van het team.

Vervolg
De winnaars van het “Beste idee vóór Limburg” worden nog voor de zomer door het LWV uitgenodigd de vervolgstappen te bespreken en procesafspraken te maken.

Het jaar van het Limburgs ondernemen
Het hele jaar 2018 staat in het teken van “het jaar van het Limburg ondernemen”. Ondernemers staan dan ook het hele jaar centraal. Ook tijdens de Limburg Happening op 19 juni hebben wij ondernemers centraal gesteld. Niet alleen door deze challenge maar ook door Youngpreneurs ruimte te bieden op het podium.

Vorig artikelVermiste Kinderen gevonden in bosperceel Heibloem
Volgend artikelHollandse haringparty bij de molen van OH30 in Weert (foto’s)