Binnenstad van Weert krijgt sfeerverhogende achtergrondmuziek

WEERT – De jarenlange wens van ondernemers en vastgoedeigenaren in de binnenstad gaat in vervulling: er wordt een muzieksysteem aangelegd.

Er is een proefopstelling geplaatst in de Hoogstraat en Langstraat die momenteel wordt getest. Dat schrijft De Limburger. Het is de bedoeling om dit jaar de hele binnenstad te voorzien van muziek.

Relatief goedkoop
Omdat er in de binnenstad al wifi is aangelegd, kan het systeem op die techniek meedraaien en is het relatief goedkoop. Dat vertelt voorzitter Emiel Paquay van de BIZ vastgoedeigenaren tegen de krant. Bijna 100.000 euro zal het systeem volgens Paquay gaan kosten en zowel gemeente als ondernemers en vastgoedeigenaren dragen eraan bij.

De aanleg van de muziekinstallatie vindt plaats in nauw overleg met Bewoners Organisatie Binnenstad (BOB). De speakers worden naar beneden gericht zodat bewoners in de appartementen boven de winkels er zo min mogelijk last van hebben. De muziek zal met name tijdens de winkelopeningsuren aanstaan. De muziek moet vooral sfeerverhogend zijn voor de stille koopavonden.

Vorig artikelAnne Giesen uit Roermond wint finale Write Now! 2018
Volgend artikelPolitiehelikopter zoekt mee naar 2 vermiste kinderen in Heibloem