Burgemeester reikt Koninklijke onderscheidingen uit aan brandweermannen

Uit handen van de burgemeester van Weert ontvingen de heren Beunen, Hendrix en Rachmat vandaag alle drie een Koninklijke onderscheiding.

Dit gebeurde voor de aanvang van de jaarlijkse feestavond van de Brandweer Weert. Ze kregen de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”.

Herman Hendrix

De heer Hendrix is 25 jaar geleden gestart bij de bedrijfsbrandweer van Hoechst,(tegenwoordig Trespa International B.V.). In 1998 begon hij als vrijwilliger bij de brandweer van Weert. Hij heeft de opleidingen gevolgd tot en met onderbrandmeester. Tevens heeft hij zich gespecialiseerd in de functies van duiker, duikploegleider en schipper. Daarbij heeft hij zijn dienst bewezen als oefenleider voor het korps Weert.

Peter Rachmat

In 1998 kwam de heer Rachmat bij de vrijwillige brandweer van Weert. Daarvoor was hij al enkele jaren actief bij de bedrijfsbrandweer van Philips. Door de jaren heen volgde hij de nodige opleidingen tot en met brandmeester. Hij volgde aanvullende opleidingen voor chauffeur, oefenleider en SIV bevelvoerder. Van 2008 tot en met 2013 was hij tevens penningmeester van de personeelsvereniging PV Brand/Wieërt.

Math Beunen

De heer Beunen was van 1986 tot en met 2017 verbonden aan het korps Weert. Hij heeft alle opleidingen tot en met hoofdbrandwacht doorlopen. In 1994 behaalde hij het diploma chauffeur/pompbediener. In de dertig jaar dat hij brandweerman was heeft hij heel veel meegemaakt.

 

Vorig artikelOspel kermis is gestart
Volgend artikelBrand bij brandweerman in tuin