Onvergetelijke evenementen georganiseerd door Ria Joosten Catering & Evenementen

Milou Smeets en Ria Joosten. Foto: Irene van Wel

De klant steelt de show! Terwijl een team van professionals achter de schermen zorgt dat alles vlekkeloos verloopt, genieten de gasten van top food, entertainment en een sfeervolle entourage. Elk event is een inspirerende beleving met vooraf bepaalde (zakelijke) doelstellingen. Het full-service evenementenbureau ontzorgt maximaal: van catering op wereldniveau tot inrichting, entertainment, uitnodigingstraject en aftersales. Voor ondernemers en particulieren, altijd tot in de puntjes verzorgd.

Door Wesley Hegge

Ria Joosten en Milou Smeets sieren de cover van dit zomernummer. En hoe! Stralend lachend poseren ze voor de camera op het zonovergoten platteland van Neer. Te midden van uitgestrekte graslanden ligt het hoofdkantoor van Ria Joosten Catering & Evenementen. “Dit is de plek van waaruit we onze evenementen bedenken, uitwerken en voorbereiden”, zegt Joosten. “Wij onderscheiden ons door een maximale waardecreatie toe te voegen aan een open dag, personeelsfeest, jubileum, relatiedag, beurs seminar of congres. Een unieke positionering voor bedrijven creëren, daar draait het om.”

Doelstellingen
Smeets is het aanspreekpunt van de sales afdeling plus MT-lid. Ze denkt samen met Joosten en haar collega’s de events tot in de kleinste details uit. Niets wordt aan het toeval overgelaten. “Vanuit mijn functie onderhoud ik het contact met de klanten”, legt Smeets uit. Ze werkte voorheen in de bancaire sector, deed ervaring op bij een evenementenbureau en is sinds twee jaar in dienst bij Ria Joosten Catering & Evenementen. “We vergroten het imago van de klant en maken de klant zichtbaar door events te organiseren. De gehele organisatie begint met een persoonlijk gesprek. We willen altijd het gezicht achter het bedrijf of een particulier zien. Wat is de reden om een feest of zakelijke happening te organiseren? Wat wil je uitstralen? Voor wie is het bedoeld? Welke boodschap wil je overbrengen en welke targets link je aan het event?”

Imago vergroten
Het organiseren van events is een vak apart. Het vergt tijd, organisatietalent en marketingkennis. Maar het kan bedrijven dan ook veel opleveren. Joosten: “Ondernemers zijn er zich steeds meer van bewust dat een event bij uitstek een manier is om je bedrijf te tonen. Je kunt een jubileum vieren en tegelijkertijd nieuwe werknemers werven. Of potentiële klanten laten zien waarom ze juist met jou zaken zouden moeten doen. Het is kortom de ideale gelegenheid om klanten, relaties en potentiële werknemers een kijkje in de keuken te geven. Infotainment is daarbij belangrijk. Door middel van presentaties, rondleidingen en videowalls kun je laten zien wat je in huis hebt. Beleving speelt uiteraard een belangrijke rol.”

Joosten werd groot door te koken voor anderen. Tot op heden is ze vol passie actief in de hospitality branche. “De basis van elk event blijft onze catering van topniveau. We verzorgen bijvoorbeeld live cooking op locatie of prachtige diners. Daarbij leggen we altijd uit waar de ingrediënten vandaan komen en spelen in op trends als duurzaamheid en het werken met regionale producten.”

Het uitgangspunt van elk event is het imago van de klant vergroten en de aan het event gekoppelde doelstellingen behalen. Smeets: “Overal zit een gedachte achter en over alles is nagedacht. Van de food invulling tot de ambiance en de uitnodigingen. Alle zaken die komen kijken bij een event nemen wij met veel plezier uit handen.”

Ontzorgen
Ria Joosten Catering & Evenementen streeft naar perfectie. Dat begint door zelf een excellente organisatie te willen zijn. Alle communicatie, catering en andere bedrijfsactiviteiten worden nauwkeurig vastgelegd. Joosten: “We evalueren alles om tot permanente verbeterpunten te komen. Alle 170 medewerkers voelen zich erg betrokken en verantwoordelijk. Ze bezitten allemaal over het zelf opgestelde Ria Joosten Catering en Evenementen DNA. Op die manier waarborgen we de kwaliteit.”

NAAM Milou Smeets GEBOREN IN Helmond WOONT IN Meijel WOONT SAMEN MET Frank Hunnekens VRIJE TIJD Lekker uit eten, omgaan met vrienden en sporten CITAAT ‘Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen’                  NAAM Ria Joosten-Van Dijck GEBOREN IN Deurne WOONT IN Neer GETROUWD MET Frans Joosten MOEDER VAN Marieke, Matthijs en Freek VRIJE TIJD Fietsen, lopen en uit eten gaan VRIJWILLIGERSFUNCTIES Bestuurder van Verbindend Leiderschap, voorzitter van het Limburgs Familiegenootschap, mede kartrekker van opleiding Foodlab Limburg en ambassadeur van Bospop CITAAT ‘Wat je aandacht geeft, dat groeit’

Joosten weet dat een event altijd spannend is. “Wij zorgen ervoor dat onze klant met een gerust hart gaat slapen en na het event nog veel beter slaapt. Er kan dan teruggekeken worden op een event dat tot in de puntjes verzorgd is. Een happening die de klant en de gasten nooit meer zullen vergeten. Want wij creëren herinneringen met onze events.”

Vorig artikelCulinair genieten op het zonovergoten terras van OH30
Volgend artikelKeyport en de regionale arbeidsmarkt