Nieuwe naam, nieuwe werkplek: Vaart Adviseurs & Accountants

Harry Handels en Rob de Louw. Foto’s: Dion Huiberts

Brinkmans Adviesgroep en Handels Belastingadviseurs heeft zich in een nieuw, modern jasje gestoken. Met de verhuizing naar een ruimer pand vonden eigenaren Harry Handels en Rob de Louw het tijd om ook de naam en huisstijl aan te pakken. Aan het bedrijf zelf verandert niets. Dezelfde deskundige medewerkers van Vaart Adviseurs & Accountants staan garant voor een persoonlijke en doelgerichte dienstverlening.

Een naamsverandering is voor ondernemers een moeilijke beslissing. Zeker als het gaat om  een vertrouwde naam met een lange geschiedenis.

“Toch hebben we de knoop doorgehakt”, zegt Harry Handels. Bij de overname in 2013 van Brinkmans Adviesgroep door Handels Belastingadviseurs is gekozen voor een gecombineerde marktnaam. Voor de herkenbaarheid na de overname prima, in de praktijk echter wel een lange naam. Bovendien dekte het de lading niet meer volledig.”

Ze namen een marketingbureau in de arm. “We hebben er namelijk ook meteen een nieuwe identiteit aan gekoppeld”, vertelt Rob de Louw. “Een identiteit die meer aansluit bij ons imago en wat we willen uitstralen in de markt.”

NAAM Rob de Louw FUNCTIE Accountant en mede-eigenaar van Vaart Adviseurs & Accountants en externe examinator bij Hogeschool Zuyd opleiding Accountancy
GEBOREN OP 23 januari 1980 in Sittard WOONT IN Buchten (Sittard-Geleen) SAMENWONEND MET Yvonne
VADER VAN Naut, Britt en Ize
VRIJE TIJD Jeugdleider bij HBC’09 in Buchten, tuinieren en leuke dingen doen met gezin

Toekomstgericht
Het kantoor is in februari verhuisd vanaf de Wilhelminasingel in het centrum naar een nieuwe, dynamische locatie (voormalig pand van BAM Woningbouw op kantorenpark Centrum Noord) net voorbij de Zuid-Willemsvaart. Met de nieuwe naam Vaart Adviseurs & Accountants schieten ze in de roos. Handels legt uit hoe dat zit: “De vaart, in de betekenis van een aangelegde waterweg zoals de Zuid-Willemsvaart, is voor ons een sterk symbool. De directe verbinding tussen a en b, rationeel en efficiënt. Vooruitkijken, de route plannen. Dat komt overeen met ons bedrijf. Want we profileren ons als adviseurs. Dat betekent dat we als vertrouwenspersoon met de klant aan tafel zitten. We bespreken waar de ondernemer nu staat en waar hij naartoe wil. Toekomstgericht, altijd snel paraat met actueel inzicht, om onze klanten op koers te houden.”

Transparant
Binnen de zakelijke dienstverlening is Vaart Adviseurs & Accountants een opvallende keuze. “Traditioneel kiezen kantoren vaak voor een familienaam”, zegt De Louw. “Wij hebben bewust gekozen daar vanaf te stappen.”

De transformatie heeft een behoorlijke impact gehad. “Natuurlijk hebben we al onze klanten en relaties geïnformeerd. Toch krijgen we nog regelmatig de vraag of we zijn overgenomen door een bedrijf of zijn aangesloten bij een groep. We leggen dan uit dat we zijn nog steeds hetzelfde bedrijf zijn. Er is geen sprake van een overname of aansluiting bij een groep.”

De kersverse identiteit die gekoppeld is aan de naam, is modern en toont transparantie. Dat komt overeen met de werkwijze van Vaart Adviseurs & Accountants. Die is glashelder. Net zoals er naar de klanten altijd korte lijnen lopen, is ook het nieuwe kantoor ingericht: geen afscheidingen, maar één grote ruimte. Met de nieuwe naam en bedrijfslocatie is het vertrouwde kantoor klaar voor de toekomst.

Specialisten in het familiebedrijf

Vaart Adviseurs & Accountants is specialist op het gebied van accountancy, fiscaliteit, juridische en organisatorische zaken voor ondernemer en familiebedrijf. Door de proactieve en persoonlijke aanpak fungeert het kantoor al jaren als sparringpartner van vele familiebedrijven.

“De rol van vertrouwenspersoon van familiebedrijven is er een die je door de jaren heen opbouwt”, zegt De Louw. “We vinden het belangrijk om een persoonlijke band te ontwikkelen. Als erkend trusted advisor van familiebedrijven streven we naar een langdurige verbintenis met huidige en toekomstige eigenaren die meerdere generaties beslaan.”

NAAM Harry Handels FUNCTIE Belastingadviseur en mede-eigenaar van Vaart Adviseurs & Accountants GEBOREN OP 23 augustus 1967 in Kerkrade WOONT IN Altweerterheide GETROUWD MET Suzan VADER VAN Sanne, Laurens en Robbert VRIJE TIJD Stedelijke Harmonie ‘St. Antonius’ Weert, Roda JC, skiën en hardlopen

 

Advies
Vaart Adviseurs & Accountants is daarbij meer dan een gespecialiseerde deskundige. “Wij  staan familiebedrijven terzijde binnen het speelveld van het bekende drie cirkelmodel voor het familiebedrijf: familie – bedrijf – eigendom. De verwevenheid van de verschillende belangen in de drie sferen is zowel de unieke kracht als de unieke uitdaging voor een familiebedrijf”, zegt Handels.

Vanuit het perspectief van de familie is er het langetermijnbelang bij harmonieuze verhoudingen, met zowel aandacht voor individuele wensen en behoeften als voor het veilig doorgeven van de onderneming naar de volgende generatie. “Onze uitdaging bestaat hierin om met alle betrokkenen de balans te vinden tussen de potentieel verschillende belangen en verwachtingen. Doelstelling is om de performance van de onderneming, de continuïteit van het familievermogen en de familiebelangen met elkaar te verbinden.”

Vorig artikelEnro Energy, Pro-Light en Xperal zorgen voor een daling van energiekosten
Volgend artikelDe Greep naar de Hoorn: ultieme challenge voor bedrijventeams in Midden-Limburg