De Greep naar de Hoorn: ultieme challenge voor bedrijventeams in Midden-Limburg

Het allerleukste bedrijfsuitje van Midden-Limburg! De Greep naar de Hoorn is geschikt voor alle bedrijven en organisaties: van administratiekantoor tot aannemersbedrijf en van onderwijsinstelling tot politieke partij. Next-level teambuilding waarbij vindingrijkheid, conditie én samenwerkingsvermogen even belangrijk zijn. 8 september vindt de 23e editie van het fundraising-evenement plaats. Daag jezelf uit, maak je team sterker en versla de rest!

Door Wesley Hegge

Dus jij denkt dat je collega’s goed op elkaar zijn ingespeeld? Doe dan een Greep naar de Hoorn! De leukste challenge voor bedrijventeams uit Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant. “Denkkracht en spierkracht zijn nodig om de overwinning te behalen”, zegt Robert Janssen, voorzitter van de Stichting Weerter Bedrijvencompetitie. “Daarvoor zul je de beste prestatie moeten neerzetten in totaal verschillende opdrachten, verspreid over Weert.”

Denk-, kracht- en samenwerkingspellen
Elke editie verzint de organisatie nieuwe spellen. “Welke spellen we deze editie hebben bedacht, houd ik geheim”, zegt Henk Ruijten, voorzitter van de activiteitencommissie. “Wat ik wel kan verklappen, is dat het een mix is van denk-, kracht- en samenwerkingspellen. De spellen zijn geschikt voor iedereen, voor jong en oud en voor mannen en vrouwen.”

Henk Ruijten, voorzitter activiteitencommissie en Robert Janssen, voorzitter Stichting Weerter Bedrijvencompetitie.

 

In de Greep naar de Hoorn neem je het op tegen teams van de meest uiteenlopende organisaties en bedrijven. Aben & Slag Advocaten en Perfetti van Melle, maar ook de brandweer en het St. Jans Gasthuis strijden bijvoorbeeld mee. Ook is het mogelijk om met twee of drie teams van hetzelfde bedrijf deel te nemen. “Het wordt dus echt een strijd tussen teams met allemaal hun eigen sterktes en zwaktes”, zegt Janssen.

Fundraising
Het mooie is dat iedereen uiteindelijk meespeelt voor het goede doel. Ruijten: “Natuurlijk wil je al die andere teams verpletteren, maar je inschrijfgeld gaat naar een aantal goede doelen. Al je bloed, zweet en tranen zijn dus zeker niet voor niets. De afgelopen edities is er al meer dan 600.000 euro opgehaald. Als de strijd is gestreden, is het een en al gezelligheid tijdens de feestavond.”

Wie daag jij uit?
Voor het eerst kunnen teams elkaar uitdagen. Dat maakt de komende editie extra spannend. Zo zou bijvoorbeeld het CDA Weert Lokaal kunnen uitdagen of het SJG de apotheek. Maar ook twee afdelingen van een bedrijf kunnen elkaar uitdagen.

Greep naar de Hoorn in het kort

  • De Greep naar de Hoorn wordt georganiseerd sinds 1995
  • Met het fundraising-evenement wordt jaarlijks zo’n 30.000 euro opgehaald voor goede doelen in de regio
  • In totaal is er ruim 600.000 euro opgehaald
  • Elk jaar doen er zo’n 40 bedrijventeams mee, elk met minimaal 6 deelnemers
  • Dit jaar kunnen organisaties, bedrijven en bedrijfsafdelingen elkaar uitdagen
Vorig artikelNieuwe naam, nieuwe werkplek: Vaart Adviseurs & Accountants
Volgend artikelGilde Opleidingen start horecaopleidingen in Weert