Culinair genieten op het zonovergoten terras van OH30

Het terras achter restaurant OH30 mag gerust de 'verborgen parel van Weert' genoemd worden. Foto’s: Irene van Wel

Klassieke gerechten met een moderne twist, een uitgebreide wijnkaart en hoffelijke bediening. Dit alles op een unieke locatie. Emile Maessen en Elvira Maessen-Curvers hebben restaurant OH30 de afgelopen vier jaar uitgebouwd tot een culinaire oase. De ideale plek voor zowel zakenlunch als diner. Het terras achter de oude molen aan de Hushoverweg is een verborgen parel van Weert.

Door Wesley Hegge

In de rustieke molen aan de rand van het centrum heet gastvrouw Elvira ons welkom. Het restaurant is warm ingericht. Er is een ongedwongen, gezellige sfeer gecreëerd. Chef-kok Emile is druk in de weer in de open keuken.

De unieke locatie van restaurant OH30.

Na een rondleiding nemen we plaats op het terras. Een beschutte plek, ingericht met veel groen. “Voor nieuwe gasten is het vaak een verrassing dat er een terras ligt”, zegt Elvira. “Ze verwachten het niet. Vanaf de straat is het namelijk onzichtbaar. Daarom noemen we het wel eens gekscherend de verborgen schat van Weert.”

Verwennerij
In relatief korte tijd heeft het ondernemersechtpaar een prachtig restaurant neer weten te zetten. Sinds de opening in 2014 zijn ze zich steeds blijven vernieuwen. “In het begin deden we alles samen”, blikt Emile terug. “Ik de keuken, Elvira de bediening. Het eerste jaar hebben we het helemaal alleen gedaan. Tegenwoordig werken er twee koks in de keuken en zijn er twee gastheren bij gekomen.”

Elvira heeft onlangs een opleiding tot sommelier gevolgd. Dat leidt steeds weer tot een smaakvol wijnarrangement. “Bij elk gerecht presenteren we een passende wijn. Ook maken we huiscocktails waarvoor we bijvoorbeeld blaadjes van de muntplanten gebruiken die hier in onze kruidentuin groeien. Verder hebben we een eigen theekaart, met daarop onder meer zelfgemaakte berkenbladthee uit Reuver.”

Gasten in de watten leggen
OH30 heeft veel vaste gasten. Om hen te blijven verrassen, kookt Emile en zijn keukenteam elke drie weken een ander menu, afgestemd op het seizoen. “Ik houd van klassieke gerechten, maar dan net even anders. Entrecote ‘Rossini’ met gebakken ganzenlever en jus van Madeira is een van mijn favoriete gerechten.”

Sinds kort heeft OH30 naast de bekende 4-, 5- en 6-gangenmenu’s ook gerechten à la carte. Elvira: “Daarmee willen we onze vaste gasten extra verrassen. Verder introduceren we 2- en 3-gangen lunch. Ideaal voor een zakelijke lunch. Ook nieuw op de kaart is ‘Fish Friday’. Elke vrijdag serveren we een speciaal vismenu. Overigens is het ook mogelijk om bruiloften, verjaardagen en walking dinners te houden bij OH30. We zijn hier vorig jaar zelf getrouwd. Een onvergetelijke dag op een unieke locatie.”

NAAM Elvira Maessen-Curvers FUNCTIE Eigenaresse en gastvrouw GEBOREN OP 7 april 1989 in Weert WOONT IN Weert VRIJE TIJD Fotografie en styling

Horeca
Voordat ze hun eigen restaurant begonnen, werkten ze bij verschillende restaurants. De eerste leermeester van Emile was zijn vader. Hij is in 1984 begonnen met een kookstudio in Reuver en is er een cateringbedrijf bij gaan doen. Kookstudio Herman Maessen is nog steeds een culinair begrip in de regio’s Venlo en Roermond. “Als kind werkte ik mee in de zaak. Aardappels schillen, groenten schoonmaken, dat soort klusjes. Zo is de liefde voor het koken ontstaan.”

NAAM Emile Maessen FUNCTIE Eigenaar en chef-kok GEBOREN OP 15 juli 1988 in Tegelen WOONT IN Weert
VRIJE TIJD Tuinieren en mountainbiken

Na zijn opleiding aan de koksopleiding ging hij aan de slag bij Aubergine in Steyl. Vervolgens was hij actief bij Boreas in Heeze en Bretelli in Weert. “Daarna hebben Elvira en ik vijf jaar in Zeeland gewoond. Bij La Trinité in Sluis heb ik leren werken in grote teams en natuurlijk kennisgemaakt met schaal en schelpdieren.”

Elvira is opgeleid tot zelfstandig werkend gastvrouw. Tijdens haar eerste baan bij Bretelli leerde ze Emile kennen. Daar sloeg de vonk over. “Nadat ik eerst een tijdje bij restaurant De Luytervelde in Eindhoven heb gewerkt, ben ik met Emile naar Zeeland vertrokken.”

Eigen zaak
Na een leerzame periode aan de Zeeuwse kust begon Limburg toch te trekken. Ze wilden iets voor zichzelf beginnen. Elvira: “Toevallig kwam deze molen vrij, met een parking voor de deur en een terras. Het terras was overigens nog een kale vlakte toen we hier startten.”

Het ondernemen bevalt uitstekend. Emile: “Ik kom uit een ondernemersfamilie en heb veel geleerd van mijn vader.” Elvira is de jongste van vier. “Alle vier hebben we een eigen bedrijf. Hoe gaaf is dat Emile en ik allebei ervaring hebben opgedaan bij horecazaken en nu onze eigen stijl hebben kunnen ontwikkelen, zowel op culinair vlak als in de aankleding van het restaurant.”

Vorig artikelElk bezoek aan Golden Tulip Weert is een speelse ervaring die je wil delen
Volgend artikelOnvergetelijke evenementen georganiseerd door Ria Joosten Catering & Evenementen