Voetbalteam OBS Molenakker 2de van Nederland

WEERT | ZEIST – Het voetbalteam van OBS Molenakker heeft woensdag tijdens het Schoolvoetbaltoernooi 2018 een prachtige tweede plek behaald. In de finale op de KNVB Campus in Zeist werd nipt met 0-1 verloren van de Julianaschool uit het Noord-Hollandse Overveen.

In alle vroegte vertrok woensdagochtend vanuit Weert met jonge voetballers uit de twee groepen 7 en 8 en een groep enthousiaste supporters per bus richting Zeist. Het OBS Molenakker schoolvoetbalteam had zich onlangs via een spannende regiofinale weten te plaatsen voor de nationale eindronde. Deze vond plaats op het terrein van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond in Zeist.

OBS Molenakker was in ingedeeld in een poule met de Julianaschool uit Overveen en de Morgenster uit Sleeuwijk. Na verlies tegen de Julianaschool (0-1) en winst tegen de Morgenster (1-0) plaatste de Weerter school zich voor de halve finale. Daarin was De Swoalstee uit Groningen de tegenstander. Na een spannende wedstrijd bereikte OBS Molenakker na een 2-1 overwinning de landelijke finale.

Tegenstander in de landelijk finale was de opnieuw de Julianaschool. Tegen dit team had de Weerter school in de poulewedstrijd nipt verloren. Na een 0-0 ruststand kwam de school uit Noord-Holland na een vrije trap op voorsprong. OBS Molenakker drong nog wel aan, maar dit was helaas niet genoeg. De school uit Weert sloot daarmee het jaarlijkse scholentoernooi af als tweede school van Nederland in de categorie groep Jongens Groep 7/8. Een geweldige prestatie, waar de scholieren trots op mogen zijn.

Na afloop ontvingen alle spelers uit handen van Roda JC-profvoetballer Nathan Rutjes een medaille en een beker. Tevreden keerden het voetbalteam en de supporters huiswaarts.