Kermis in Soerendonk wordt zaterdag geopend met spectaculaire ballonnendrop

SOERENDONK – Vanaf zaterdag 23 juni tot en met dinsdag 26 juni kan iedereen zich weer vermaken tijdens de jaarlijkse kermis in Soerendonk. De wethouder van de gemeente Cranendonck start de kermis officieel met een spectaculaire ballonnendrop op zaterdag 23 juni om 19.00 uur bij de Autoscooters. We hebben alle belangrijke informatie op een rijtje gezet.

De kermisattracties staan opgesteld op het Jan Maasplein en de Dorpsstraat. De kermis bestaat o.a. uit de Autoscooters, Lunapark, Vulcano Power, Grijpkranen, Schietsalon, Draaimolen, Pusher, Snoep en Suikerspin, Lijntrekspel, Gebakkraam, Vuilnisbakkenspel en Visverkoop.

Wegafsluiting tijdens de kermis
Op woensdagmorgen 20 juni tot en met woensdag 27 juni wordt de dorpskern afgesloten voor het doorgaande verkeer. Nabij Compen Parket aan de Dorpsstraat wordt de weg afgesloten voor alle verkeer, waarbij betonblokken bij de wegafzetting worden geplaatst. Bij partycentrum Antoine aan de Dorpsstraat 36 en Damenweg richting kermisterrein wordt de weg fysiek afgesloten met betonblokken voor alle verkeer vanwege het extra terras dat gedeeltelijk op de weg wordt geplaatst. Voor de hulpdiensten en de lokale bewoners is de bereikbaarheid gewaarborgd.

Het verkeer komend vanuit Maarheeze wordt ter hoogte van de kruising Molenheide/ Heuvel omgeleid via de van Schaiklaan. Het doorgaand verkeer komend vanuit Budel wordt ter hoogte van de kruising Dorpstraat/Kruisstraat omgeleid via de Kruisstraat en de Heuvel richting Molenheide.

De Damenweg is enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Deze weg kan niet als omleidingsroute worden gebruikt voor het doorgaande verkeer.  De hulpdiensten hebben toegang tot het kermisterrein. Er worden diverse verkeersmaatregelen getroffen om de doorgang zo veel mogelijk te waarborgen.

Wegsleepregeling
Voertuigen die fout staan geparkeerd tijdens de kermisperiode worden weggesleept conform de wegsleepregeling die van kracht is.

Locatie woonwagenterrein
De woonwagens van de kermisexploitanten worden tijdelijk gestationeerd op het verhard terrein en grasveld achter gemeenschapshuis D’n Donck.

Afvalcontainers
Op kermismaandag om ca. 07.30 uur vindt de afvalinzameling door de afvalophaler plaats. De bewoners van de Dorpsstraat moeten er rekening mee houden dat zij hun gft-afvalcontainer niet plaatsen op het kermisterrein, maar op een locatie waar de afvalophaler deze kan ophalen.

Tijdens de kermisperiode worden de grote glascontainers van het Jan Maasplein tijdelijk verplaatst  naar de hoek van Schaiklaan – de Loop bij de brievenbus.

Vorig artikelLa Marquise in Budel verkozen tot beste Bed and Breakfast van Nederland
Volgend artikelSligro en Zakenblad organiseren een ‘Gin Tasting Clinic’ op 28 juni