Verbouwing Stationstunnel Roermond valt 7 ton duurder uit

De Stationstunnel in Roermond. Foto: Google Maps

ROERMOND – De verbouwing van de Stationstunnel in Roermond valt ruim zeven ton duurder uit dan de gemeente voorafgaand aan de aanbesteding veronderstelde. Na de aanbesteding blijkt het goedkoopste aanbod twee miljoen euro te bedragen in plaats van 1,2 miljoen.

Dat schrijft Dagblad de Limburger. Het college van B en W van Roermond vraagt toestemming aan de gemeenteraad voor de 704.000 euro die extra nodig. Als de raad niet daar niet mee instemt, moet het verbeterplan van de tunnel sterk worden versoberd.

Onveilig
Al enkele jaren wordt gesproken over een verbetering van de tunnel. Voetgangers en fietsers vinden de tunnel onveilig, donker, smal en smerig, zo blijkt uit onderzoek. Een ander gebruik van licht zou daar verandering in moeten brengen.

Hogere kosten
Dat de kosten fors hoger uitvallen, heeft onder andere te maken met de aantrekkende economie. Daardoor zijn aannemers kieskeuriger geworden en kunnen ook hogere prijzen vragen. Aan de provincie was 330.000 euro subsidie geraagd, maar de gemeente kreeg drie ton. Ook de kosten voor aanvullend onderzoek vielen hoger uit dan verwacht.

Vorig artikelBaby valt uit kinderwagen in Budel traumahelikopter opgeroepen
Volgend artikelVrouw met de schrik vrij nadat ze over de kop sloeg in Budel