Cheques voor verenigingen en stichtingen in Nederweert en Ospel

WEERT/OSPEL/NEDERWEERT – Rabobank Weerterland en Cranendonck draagt de lokale samenleving een warm hart toe en ondersteunt vele verenigingen en stichtingen in haar omgeving. Verenigingen en stichtingen die bij Rabobank Weerterland en Cranendonck bankieren én aan de voorwaarden voldoen, konden meedoen aan de Clubkas Campagne.

Finale avond donderdag 14 juni in de Poort van Limburg

In Ospel ging er 191,21 euro naar Buurtvereniging De Locht, 651,41 naar Jong nederland en 401,87 euro naar de Dorpsraad, dat geheel ten goed komt van Doospel Verenigt. TC Meulenslag kreeg een cheque voor 246,31 euro. 991,70 euro ging naar RKSVO. Er ging verder een cheque naar M.F.A. Haaze-Hoof (bedrag?) en een cheque naar het Ospels Steunpunt (bedrag?).

In Nederweert gingen er 340,29 euro naar de Stichting Hartslag voor Nederweert en 226,86 euro naar Toneelvereniging Mengelmoes. Verder ging er 674,10 euro naar Scouting Nederweert , ten behoeve van activiteiten omtrent het 65-jarig bestaan. 913,92 ging naar de Harmonie in Nederweert en 304,64 naar de Pinmaekers. Dit zijn tot nu toe de toegekende bedragen in Nederweert en Ospel.

1e prijs ( 2573,24 euro) voor Stichting Franciscus Hospice in Weert

Dit jaar werd er € 125.000,- beschikbaar gesteld voor de Rabobank Clubkas Campagne. Het was goed druk op de finale avond in de Poort van Limburg. . 460 verenigingen en 45 man van de Rabobank. Er waren 477 checks en 125.000 euro te verdelen door de Rabobank.

Directie voorzitter Rob Knoops heette iedereen welkom en legde doel uit vooral om te
verbinden. 7715 leden stemden en brachten 38570 stemmen uit. De helft van de leden deed mee. er was 3,24 euro per stem en dus 16,20 euro per lid te vergeven. Iedere dag werden er meer dan 1000 stemmen uitgebracht.

Dans studio Release en Gemengd koor Da Capo traden op als intermezzo.   Kleine verengingen kregen minimaal 50 euro. Dus iedereen krijgt dat minimaal.

Creativiteitsprijs

Deze prijs is iets nieuws. De vraag was : Hoe krijgt een vereniging hun leden in beweging te gaan stemmen? Een bedrag van 250 euro ging naar Leveroy waar Marieke Clauwers een mooi promotiefilmpje had gemaakt

De Prijzen werden uitgereikt door leden van de ledenraad van de Rabobank. De 3e prijs uitgereikt door kersverse raad van commissarissen.

Met 367 stemmen ging er 1149,40 euro  naar Kinderboerderij  Bèèle-erfke in Stramproy.  De 2e prijs werd uitgereikt door ledenraadslid Johan Heijnen. Deze ging ook naar Stramproy. Met 596 stemmen ging er 1931,55 euro naar Ouderen vereniging Sint Willibrordus voor het bouwen van een overkapping voor scootmobielen en fietsen. De vereniging in Stramproy heeft bijna 900 leden. De 1e prijs werd uitgereikt aan Stichting Franciscus Hospice in Weert.  Met 794 stemmen ging er 2573,24 euro naar het bouwen van een stilteruimte met zitgelegenheid.

Alle medewerkers van de Rabobank brachten een serenade en duo Mark en Wilhelmien, de finalisten van het LVL afgelopen jaar steunden hen daarbij. Op muziek van de bubbel.

Vorig artikelUitslag Rabobank Clubkas Campagne in Poort van Limburg
Volgend artikelRoermond wijst aanvraag voor islamitische basisschool af