Geslaagde 5e editie van de 100 Mijl van Rooj

STRAMPROY – Cycle for Charity kan terugkijken op een meer dan geslaagde 5e editie van de 100 Mijl van Rooj. Alle omstandigheden waren optimaal, veel enthousiaste deelnemers, niet teveel hoogtemeters, goed weer en de wind voor het merendeel in de rug.

De eerste twee edities vertrokken vanuit de Ardennen. Vervolgens trok men twee jaar vanuit de Duitse Eifel. Dit jaar vertrok de bus echter in de richting van Arnhem.
Voor de lange afstand kwam al meteen in het begin de beklimming van de Posbank.
Maar ook net voor de pauze in Berg en Dal moest er nog even flink geklommen worden.
De tocht over verkeersluwe wegen verliep prima en de sfeer zat er goed in. Ook de pauze in Ysselsteyn, met gebakken eieren werd wederom prima ontvangen. Na de middag werd het behoorlijk warm. De finish bij de Maroybar met de spaghetti-maaltijd was dan ook zeker verdiend.

In totaal hebben dit jaar 95 deelnemers meegedaan aan. Een 70-tal wielrenners heeft
gekozen voor de lange afstand van 165 km, bijna tweemaal zoveel als bij de vorige editie.
En daarnaast nog een 25-tal voor de kortere afstand van 110 km.

Belangstellenden, vrijwilligers, deelnemers bedankt voor jullie bijdrage aan wederom
een geslaagde editie van de 100 Mijl van Rooj. Ook een woord van dank aan alle
sponsors, in het bijzonder aan onze hoofdsponsors VILTOONEN en FAGRO.

De foto’s zijn hier zien.

In 2018 staan alle acties van Cycle for Charity in het teken van het Leefbaarheid Stramproy. Om hiervoor geld bij elkaar te verzamelen worden er ook in 2018 weer diverse activiteiten op touw gezet. Naast de 100 Mijl van Rooj, zorgen ook de WC papier-actie (afgelopen april) en de Cycle Marathon (op zaterdag 3 november) voor een behoorlijke financiële ondersteuning.