Beurswaarde Nyrstar zakt na rapport ABN Amro

BUDEL-DORPLEIN – Nyrstar, met een grote zinkfabriek in Budel-Dorplein, ziet de beurswaarde kelderen als gevolg van een vrijdag uitgegeven rapport van ABN Amro.

 

Dat meldt het ED. De waarde van een aandeel zakte dinsdag tot 4,70 euro. Hierdoor is de beurswaarde gekelderd tot 500 miljoen euro. Dat is minder dan de 620 miljoen euro die aandeelhouders er in de laatste vier jaar in hebben geïnvesteerd.

Neergang
Een van de oorzaken van de neergang is een rapport van ABN Amro. Daarin wordt gewaarschuwd voor een onderschatting van het werkelijke schuldniveau en risicoprofiel bij Nyrstar. Volgens de beleggingsbank is uit een analyse gebleken dat de schuld van Nyrstar 70 miljoen euro hoger is dan in kwartaal- of jaarcijfers werd vermeld.

De schuldenlast van het bedrijf, met een jaaromzet vorig jaar van 3,5 miljard euro, zou nu bijna 2 miljard euro zijn. ABN Amro telt voorafbetalingen voor te leveren metalen van enkele grote klanten mee als schuld.

Vorig artikelMeer woninginbraken in Cranendonck
Volgend artikelBaby valt uit kinderwagen in Budel traumahelikopter opgeroepen