Tijdelijke aansluiting N280 – Mijnheerkensweg bijna klaar

Door de aanleg van de tijdelijke aansluiting komt er minder verkeer op de N280 tussen het viaduct N280 - Mijnheerkensweg en het kruispunt Mijnheerkensweg - N280 - Wilhelminasingel. Foto: Google Maps

ROERMOND – Nabij het viaduct van de N280 met de Mijnheerkensweg werd sinds maart gewerkt aan een tijdelijke aansluiting die de N280 en de Mijnheerkensweg met elkaar verbindt. Deze tijdelijke aansluiting is nu bijna klaar. Om de laatste afrondende werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig de N280, tussen de Wirosingel en de Wilhelminasingel, 1 nacht af te sluiten voor het verkeer. De afsluiting is vanaf 13 juni 19.00u tot 14 juni 7.00u. Het verkeer wordt omgeleid via de Venloseweg.

Vanaf 14 juni kan het verkeer naar Leeuwen, industrieterrein Willem Alexander en het Designer Outlet Roermond gebruik gaan maken van de nieuwe tijdelijke aansluitingen van de N280 op de Mijnheerkensweg. Wilt u hier naar toe volg dan de rechterrijstrook conform de aangegeven bebording. Er blijft ter plaatse van de op- en afritten 1 rijstrook beschikbaar voor het doorgaande verkeer.

De tijdelijke aansluiting is bedoeld om de stad Roermond, Leeuwen, Designer Outlet Roermond en het bedrijventerrein Willem-Alexander vooruitlopend op de reconstructie van de N280 Roermond, beter bereikbaar te maken en te houden tijdens de werkzaamheden aan de N280. De tijdelijke aansluiting is aangelegd in opdracht van Designer Outlet Roermond in samenwerking met de gemeente Roermond en Provincie Limburg. De werkzaamheden zijn in goed overleg met de omgeving, op tijd en binnen budget uitgevoerd.

Bereikbaarheid
Verkeer op de N280 met als bestemming Designer Outlet Roermond kan via de Mijnheerkensweg en de Schipperswal de parkeerfaciliteiten van Designer Outlet Roermond bereiken. Verkeer van en naar het bedrijventerrein Willem Alexander en Leeuwen kan via de nieuwe rotonde en de  op- en afritten van en naar de N280 rijden. Door de aanleg van de tijdelijke aansluiting wordt het kruispunt Mijnheerkensweg – N280 – Wilhelminasingel ontlast waardoor de verkeerslichten meer groen licht geven voor het doorgaande verkeer en het verkeer van en naar de stad.

Minder verkeer op N280
Door de aanleg van de tijdelijke aansluiting komt er minder verkeer op de N280 tussen het viaduct N280 – Mijnheerkensweg en het kruispunt Mijnheerkensweg – N280 – Wilhelminasingel. Hierdoor kan de aannemer die de N280 Roermond gaat maken, beter en sneller de verdiepte ligging van de N280 met de bijbehorende viaducten over de N280 en de Mijnheerkensweg aanleggen. Deze werkzaamheden starten in 2019.

Vorig artikelVoorraad grote bedrijfskavels in (oostelijk) Midden-Limburg is op
Volgend artikelKoninklijk jacht ‘Piet Hein’ meert aan in Roermond