Overeenkomst voor 14 parkwoningen zonder gasaansluiting

NEDERWEERT – Via nederweert.nl – Op de foto: Burgemeester Evers tekende de overeenkomst namens de gemeente Nederweert en algemeen directeur Mark van Doorn namens Janssen de Jong ProjectontwikkelingEr zijn volop ontwikkelingen in nieuwbouwland. Eind mei ondertekenden de gemeente Nederweert en ontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling de exploitatieovereenkomst voor De Heerlijckheid in Merenveld.

Het plan bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van de eerste 14 parkwoningen aan de Alexiastraat. Vanaf 1 juli verandert er daarnaast iets wezenlijks voor bouwers. Gasaansluitingen zijn dan niet meer mogelijk voor nieuwe woningen. De Heerlijckheid is het eerste gasloze nieuwbouwproject van de gemeente Nederweert.

Per 1 juli 2018 treedt er nieuwe landelijke wetgeving in werking waardoor nieuwe woningen in principe niet meer op het gasnet kunnen aansluiten. Het gaat om nieuwbouwwoningen waarvan de omgevingsvergunning na 1 juli wordt aangevraagd. De maatregel maakt deel uit van een breed pakket overheidsmaatregelen in het kader van duurzaamheid.

Lees hier verder >> via www.nederweert.nl

Vorig artikelRuud Peeters 40 jaar kok
Volgend artikelWilhelmina ’08 wil activiteiten samenbrengen op één sportpark