Koninklijk jacht ‘Piet Hein’ meert aan in Roermond

ROERMOND – Het koninklijk jacht ‘Piet Hein’ meert de tweede helft van septembe aan in Cuijk en Roermond.

“Het Prinsenjacht Piet Hein is ooit door het volk aan het Prinselijk paar prinses Juliana en prins Bernhard geschonken. Wij geven haar weer terug aan het volk”. Onder dit motto worden liefhebbers en belangstellenden vanuit Cuijk, Venlo en Roermond in de gelegenheid gesteld met de Piet Hein te varen op de Limburgse Maas.

Koninklijk jacht Piet Hein

Huwelijksgeschenk
Het Prinsenjacht Piet Hein was in 1937 het nationale huwelijksgeschenk aan prinses Juliana en prins Bernhard. Met een lengte van 31 meter en haar koninklijke uitstraling is het schip vandaag de dag nog steeds een imposante verschijning. Het Jacht is onderdeel van het Nationaal Maritiem Erfgoed. Het stijlvolle interieur heeft in al die jaren nauwelijks veranderingen ondergaan. Het interieur met de teakhouten afwerking en mahoniehouten stuurhut versterken de historische charme van het jacht. Het jacht combineert comfort, bijzondere ambiance, koninklijke klasse en biedt alles wat van een historisch motorjacht mag worden verwacht. Het is ook mogelijk mee te varen op het koninklijk jacht ‘Piet Hein’.

Vorig artikelTijdelijke aansluiting N280 – Mijnheerkensweg bijna klaar
Volgend artikelEAA Symposium: Toekomstbestendig Agrifoodcluster