Oud-burgemeester van Weert Jo Matti (92) overleden

Jo Matti tijdens een bezoek van Koning Beatrix aan Weert 1982

WEERT – Oud-burgemeester Jo Matti van Weert is vrijdagmorgen op 92-jarige leeftijd overleden.

Jo Matti werd in Kerkrade geboren op 10 april 1926. Nadat hij aan Rolduc in 1946 zijn diploma gymnasium behaalde studeerde hij tot 1951 rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna ging hij werken bij de gemeente Kerkrade. In 1957 maakte hij de overstap naar de gemeente Den Haag waar hij waarnemend-kabinetschef van burgemeester Kolfschoten was. In april 1961 werd hij commies-griffier bij de Tweede Kamer. Eind 1967 keerde hij terug naar Limburg waar hij ging werken als griffier van de provincie. In maart 1979 werd Matti benoemd tot burgemeester van Weert wat hij tot zijn pensionering in mei 1991 zou blijven. In 1982 ontvangt Matti Koningin Beatrix en Z.K.H. Claus in Weert. Na zijn pensioen was Matti vanaf april 1993 nog een jaar waarnemend burgemeester in Brunssum.

Bestuursperiode
Tijdens zijn bestuursperiode heeft hij zich ingezet voor de realisatie van onder andere de afbouw van de Ringbaan, de bouw van de wijk Graswinkel, de Weerterbergen en zwembad De IJzeren Man. Daarnaast werd hij omschreven als iemand met een groot gevoel voor de historie en voor de kunst. Het Martinusmonument, het Jacob van Hornemuseum en het behoud van de Weerter molens zijn projecten die hem nauw aan het hart lagen. Dhr. Matti was al gedecoreerd als Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Bij zijn afscheid als burgemeester werd hij benoemd tot ereburger van Weert. Ook na zijn werkzame leven bleef dhr. Matti actief voor de Weerter gemeenschap. Na zijn pensionering was Matti voorzitter van de Rotary club Weert (1993-1994).

Condoleance
Vanaf maandagochtend ligt er een condoleanceregister in de hal van het stadhuis. Iedereen kan hier tijdens openingstijden een persoonlijke boodschap achterlaten. Het condoleanceregister is tot en met vrijdag 22 juni geopend.

Vorig artikelStamtäöfelke aflevering 6: Zwumme in d’n Iêzere Mân
Volgend artikelCrossmoor Charity Cup levert € 93.594,60 op voor het Franciscus Hospice Weert