HV Weert verliest tweede play-off wedstrijd met 5-0

WEERT – De mannen van Weert speelden afgelopen zaterdag de tweede play-off wedstrijd in en tegen Ede. Weert verloor de 1e wedstrijd thuis met 4-5 en wist dat het moeilijk zou worden. De Limburgers begonnen sterk met drie kleine kansjes maar zagen Ede in de eerste de beste tegenaanval op 1-0 komen.

Kort daarna kreeg Weert een corner maar deze trof geen doel. Wederom in de tegenstoot werd het 2-0 voor Ede. Weert dacht vervolgens op 2-1 te komen door een doelpunt van Daan Absil, de scheidsrechter van dienst wachtte echter geen voordeel af en floot voor een strafcorner voor Weert. Ook deze trof helaas geen doel. Weert leek geknakt en zag Ede nog voor rust op 3-0 komen.

De Weertenaren probeerden nog eenmaal hun rug te rechten maar zag Ede in de tweede helft snel op 4-0 en 5-0 komen. Weert wist dat de wedstrijd gespeeld was maar bleef strijden met en voor elkaar. Ondanks de vele kansen in het tweede deel van de tweede helft kreeg Weert het niet voor elkaar om een eretreffer te maken. De ploeg van Moses Lodarmasse, die zijn laatste wedstrijd bij Weert coachte, kon na de eerste teleurstelling toch tevreden terugkijken op een geslaagd seizoen. Weert haalde nog nooit zoveel punten in de eerste klasse en speelde nog nooit play-offs voor promotie naar de overgangsklasse.