Aangepaste route St.-Antonius processie Achel

glas-in-lood raam in de paterskerk Weert

ACHEL – Al ongeveer twee eeuwen lang trekt de Sint-Antoniusprocessie op de zondag die op of na 13 juni valt, door de Achelse straten. Die zondag wordt de heilig verklaarde minderbroeder Antonius van Padua (1195-1231) in Achel dorp vereerd.

Na de hoogmis (om 10.30 uur) trekt de processie door de stad. Het religieuze gebeuren gaat gepaard met een groots dorpsfeest.

Omleiding
De wandelroute die hierbij door een enthousiaste menigte wordt afgelegd, zal deze keer echter verschillen van voorgaande jaren. Omwille van de omleidingen die momenteel gelden om riolering en fietspaden te realiseren aan de Thomas Watsonlaan, Hamonterweg en Bosstraat, is het immers niet mogelijk om het ‘normale’ traject af te leggen. De gewijzigde route start aan het Michielsplein en vervolgens verder gaat langs de Grevenbroekstraat, de Koekoeksweg, de Pastoor Bungenerslaan, Mortel, Inslag en Schering om vervolgens te eindigen in de Dorpsstraat.

Omleiding Sint-Antoniusprocessie Achel

 

 

Vorig artikelDinsdag 5 juni herdenkingsbijeenkomst onthoofding Philippe de Montmorency, graaf van Horn en Heer van Weert
Volgend artikelRenovatie trafohuisje op Ospel gestart