Extreemrechtse NVU komt protesteren in Weert tegen asielzoekerscentra

WEERT – De Nederlandse Volks-Unie (NVU) wil zaterdag 16 juni naar Weert komen om een manifestatie te houden. De extreemrechtse betogers willen hun boodschap verspreiden: grenzen dicht, asielzoekerscentra sluiten en de vluchtelingen in de eigen regio’s opvangen.

NVU heeft volgens Dagblad de Limburger gisteravond een overleg gehad met burgemeester Jos Heijmans van Weert en de politie. De extreemrechtse politieke partij wil 16 juni van 14.00 tot 16.00 uur op het Stationsplein protesteren.

Dertig betogers
Heijmans wil alleen kwijt dat hij kennis heeft genomen van de plannen. NVU-leider Constant Kusters zegt tegenover de krant dat het gesprek kort en positief was. “Voor zover ik kan overzien, zullen ze het door laten gaan en daarover vooraf de buurt informeren.”

Er zullen naar verwachting dertig mensen, onder meer inwoners van Weert, naar de manifestatie komen. Het wordt dus geen massale betoging. “We willen met wat spandoeken en sprekers op het Stationsplein gewoon even ons punt maken.”

Kusters heeft naar eigen de afgelopen zes maanden in toenemende mate verzoeken gekregen uit Weert van mensen die zich niet gehoord voelen.

Vorig artikelPast een robot binnen uw organisatie?
Volgend artikelOud-vorst van de Rogstaekers Jan Stroek nieuw raadslid CDA Weert