Schone Avond4daagsen in Limburg

NEDERWEERT – Ruim 900 kinderen houden hun wandelroute zwerfafvalvrij. De komende weken gaan in heel Nederland weer honderdduizenden kinderen op pad tijdens de Avond4daagse, ook in Limburg. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Supporter van Schoon trekken dit jaar voor het eerst samen op om van dit wandelfeestje ook een schoon feestje te maken.

14 – 17 augustus in Nederweert

In Limburg zorgen ruim 900 kinderen in Nederweert en Gulpen-Wittem voor een Schone Avond4daagse door hun afval in zakken te verzamelen.  Schone routePaul Sanders, directeur KWBN: “De Avond4daagse is elke dag een feestje. Als de deelnemertjes onderweg hun afval verzamelen en zo de route schoon houden, is het ook na afloop nog voor iedereen een feest. Wij vinden dat we daar ook een verantwoordelijkheid in hebben.

In de samenwerking met NederlandSchoon laten we zien dat het opgeruimd houden ook leuk kan zijn. Fantastisch dat in Limburg leerlingen van 7 scholen hier aan meedoen.”
Deze maanden extra belangrijkIn het hele land vinden Schone Avond4daagsen plaats: in totaal doen 170 organisaties mee, met 185.000 wandelaars en bijna 1.500 scholen. Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: “Wij vinden het belangrijk om kinderen en hun ouders te laten ervaren dat het de normaalste zaak is dat je je eigen afval onderweg meeneemt of weggooit op de juiste plek. Deze maanden is dat extra belangrijk omdat veel gezinnen er in de vakanties weer op uit trekken.”

Kinderen, ouders en scholenVan Zutphen: “De kinderen krijgen afvalzakken en 123ZING heeft het aanstekelijke Schone Avond4daagselied voor ze gecomponeerd. We betrekken ook heel bewust ouders en scholen bij de actie. Zo is er voor ouders een informatiefilmpje en een flyer met tips om afval al vooraf zoveel mogelijk te voorkomen. Voor de scholen is een speciale online scholenquiz gemaakt. Bij de quiz strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren zo spelenderwijs meer over zwerfafval.”

Vorig artikelOpenbare bijeenkomsten over coalitieakkoord JAN, Nederweert Anders en D66
Volgend artikelInschrijven KinderVakantieWerk Nederweert 2018