Ondermijnend bedrijf in Nederweert aangepakt voor accijnsfraude

NEDERWEERT – Via gemeente Nederweert- De gemeente Nederweert is dit jaar gestart met de aanpak van georganiseerde criminaliteit en ondermijning. Bij ondermijnende criminaliteit is er sprake van verwevenheid van de onder- en bovenwereld. Dit komt in allerlei vormen voor zoals witwassen, Outlaw Motorgangs (OMG), mensenhandel, fraude, drugshandel, drugsdumpingen en XTC-labs.  Deze fenomenen zijn niet altijd zichtbaar.

Grootschalig accijnsfraude geconstateerd door de gemeente

Ondermijnende criminaliteit tast het vertrouwen in de overheid en in de rechtstaat aan.
Het beïnvloedt ook het veiligheidsgevoel van burgers en de lokale economie wordt verstoord. Daarom is het belangrijk hier effectief tegen op te treden.

De gemeente en hun ketenpartners pakken meer casussen gezamenlijk op en voeren daarvoor met regelmaat onaangekondigde controles uit. Naar aanleiding van een recent uitgevoerde controle op bedrijventerrein Pannenweg te Nederweert is gebleken van grootschalige accijnsfraude. De gemeente heeft bij constateringen van frauduleuze bedrijfsactiviteiten contact opgenomen met haar ketenpartners onder wie de lokale politie, douane en belastingdienst.

Na verder onderzoek van betrokken personen, de boekhouding en de transportbewegingen van vrachtwagens van het desbetreffende bedrijf is de accijnsfraude bevestigd. Er zijn vanaf 1 januari 2018 tot heden grote hoeveelheden drank ingevoerd vanuit het buitenland waarover geen belasting is betaald. De betrokken personen hebben hierover substantiële bedragen aan accijns en omzetbelasting ontdoken. Hierover zal een forse naheffing worden opgelegd. Gelet op de situatie kunnen wij over het bovenstaande op dit moment geen nadere mededelingen doen.

Signalen melden
Sommige vormen van criminaliteit zie je niet als je niet goed kijkt. Wat niet weet, wat niet deert? Integendeel!

Gemeenten, bedrijven, waterschappen, politie, douane, belastingdienst en ja, ook u kunt hiertegen iets doen door het doorgeven van signalen en meldingen. Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het altijd!.

Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem, daarvoor belt u met 0800 -7000.

Vorig artikelHockey: HV Weert verliest in de laatste minuut van Ede (4-5)
Volgend artikelOpenbare bijeenkomsten over coalitieakkoord JAN, Nederweert Anders en D66