Hockey: HV Weert verliest in de laatste minuut van Ede (4-5)

WEERT – De hockeymannen van Weert speelden gister hun eerste wedstrijd in de play-offs tegen Ede. Weert, dat thuis speelde, begon stroef aan de wedstrijd en na 5 minuten stond het al 0-1 voor Ede. Na deze tegentreffer werden de mannen van Weert wakker. Via een strafcorner maakte Maarten van der Harst voor Weert de 1-1, en niet veel later maakte Daan Absil de 2-1 op aangeven van Dominic Vaes. Na de 2-1 ging het spel over en weer, maar de ruststand bleef 2-1. 

Na rust begon Ede meer aan te dringen en kreeg de betere kansen, maar na een aantal kansen van Ede was het Weert dat de 3-1 maakte via een schitterende actie van Julius Stienen. Weert zat in een goede uitgangspositie maar Ede drong daarna nog meer aan. Snel maakte Ede de 3-2, en niet veel later ook nog eens de 3-3 via een strafcorner. Weert leek gebroken, en een kwartier voor tijd werd het ook nog eens 3-4, wederom via een strafcorner. Daarna rechtte Weert weer even de rug en vijf minuten voor tijd werd het 4-4. Waar iedereen zich klaar ging maken voor beslissende shoot-outs die zouden volgen na een gelijkspel, kreeg Ede nog een laatste strafcorner in de laatste seconden. Deze strafcorner trof doel, en meteen daarna was de wedstrijd afgelopen. Een schitterende pot hockey werd helaas voor de Weerter hockeymannen 4-5 in het voordeel van Ede. 

Komende zaterdag spelen de mannen van Weert de return in Ede. Mocht deze wedstrijd door Weert worden gewonnen, dan volgt er op zondag een beslissingswedstrijd, wederom in Ede.