Begin je eigen droomwinkel in Retailstad Roermond

ROERMOND – Altijd al gedroomd van je eigen onderneming: een winkel of atelier? Dan is dit je kans! Gemeente Roermond organiseert samen met een aantal partners “Mijn Droomwinkel Roermond”. Veelbelovende startende ondernemers maken kans op het gebruik van een winkelpand onder zeer aantrekkelijke condities en met advies en coaching voor de duur van een jaar. Vanaf nu kun je van start en aanmelden voor het project.

Enthousiaste starters met de ambitie om een eigen winkel te runnen, krijgen tot 20 juli de kans om een plan in te dienen. Daarna buigt een jury van experts, met vertegenwoordiging vanuit het vastgoed, ondernemers, de gemeente, Starterscentrum Limburg, Rabobank en ING, zich over de plannen. De meest veelbelovende kandidaten worden uitgenodigd om hun plan te pitchen. Zij maken vervolgens kans om vanaf september de sleutel van een pand te ontvangen om er een jaar proef te kunnen draaien met hun nieuwe bedrijfsconcept.

Het project is opgezet om nieuwe ondernemersdynamiek te creëren in de binnenstad van Roermond, leegstand aan te pakken en startende ondernemers in de retail een kans te geven. Hiervoor worden diverse panden door de vastgoedeigenaren beschikbaar gesteld. De panden zijn gelegen in de Hamstraat, in het kernwinkelgebied van de binnenstad van Roermond.

Begeleiding
Naast een jaar lang gebruik van een pand met zeer gunstige huurcondities, kunnen startende ondernemers ook gebruik maken van gratis advies en ondersteuning van coaches en de ondernemersvoordelen van andere sponsoren.
Dromen waarmaken
Wethouder Economische Zaken Angely Waajen: “het project biedt voordelen voor alle partijen: minder leegstaande winkelpanden, de komst van nieuwe ondernemers die van toegevoegde waarde zijn voor de binnenstad, starters die hun droom kunnen waarmaken en pandeigenaren die de kans krijgen om na een jaar een vast contract te sluiten met een succesvolle starter. Want het uitgangspunt is dat de startende ondernemers zo succesvol zijn dat ze na de proefperiode verder kunnen.”

Informatie
Wil je meer weten over dit project, hoe je in aanmerking komt en over de voorwaarden voor deelname? Surf dan naar www.mijndroomwinkelroermond.nl voor meer informatie. Of neem rechtstreeks contact op met binnenstadsmanager Niek Mares via 06 13654777 of [email protected].

Vorig artikelAs zondag Mariawandeling in Weert
Volgend artikelHennepteelt tussen mais houdt onverminderd aan