Uitwisseling Eindse Boys en TUS Ahrbach zeer geslaagd

NEDERWEERT-EIND – Via eindseboys.nl –  Links op de foto het winnende team van Laar, welke het team van TuS Ahrbach (rechts) na strafschoppen versloeg. Opnieuw is bewezen dat de jaarlijks uitwisselingen met TuS Ahrbach een geweldige toegevoegde waarde hebben voor Eindse Boys. Vanaf vrijdagavond 18 t/m zondagnamiddag 20 mei, was het extra gezellig door de aanwezigheid van de gasten.

Meer dan 75 personen waren op een of andere manier direct betrokken bij het weekend, we hebben het dan over de twee C-jeugd teams per vereniging, de leiding van de teams, de vrijwilligers van Eindse Boys en de ouders die zorgden voor de catering.

Iedere keer opnieuw is het mooi om te zien hoe snel er contacten worden gelegd en hoe een goede voorbereiding zorgt voor een vlekkeloos verloop van het treffen. Op vrijdagavond werd na een korte ontvangst gestart met een gezamenlijke training in de vorm van een gemixt toernooitje. Na het toernooi werd de nieuwe cateringwagen van Patrick Snijders bestormd, want de mannen waren blijkbaar hongerig. Daarna was het nog lang gezellig op sportpark Op de Hooven, want men had van alles bij te praten.

Angelien Snijders genoot van de manier waarop de spelers en leider van de teams zich tegoed deden aan de door haar en Patrick gemaakte pasta.

De zaterdagmorgen was vrij gelaten, waarna de teams van beide verenigingen zich rond de middag in de kantine moesten melden voor het middagmaal. Patrick en Angeline Snijders hadden heerlijke en veel pasta gemaakt welke de aanwezigen zich goed lieten smaken. Op zaterdagmiddag was een toernooi ingepland met 8 C-jeugdteams en we mogen stellen dat dit prima is verlopen. Er werd zeer sportief gestreden om de ereplaatsen en de organisatie had de touwtjes strak in handen. Ook de scheidsrechters hadden een rustige dag en dat had vooral te maken met hun goede en duidelijke leiding. Na afloop werd de uitslag bekend gemaakt en die ziet er als volgt uit: 1: Laar, 2: TuS Ahrbach 1, 3: RKSVO, 4: Eindse Boys, 5: Veritas, 6: RKMSV, 7: Eindse Boys 2, 8: TuS Ahrbach 2.

Na het avondeten op zaterdagavond werd in de kantine om 20.00 uur eerst naar de Duitse bekerfinale gekeken. Deze was zeer spannend en de diverse Frankfurt fans onder de gasten gingen helemaal uit hun dak. Na de wedstrijd ging de hele meute om plm. 22.00 uur naar de kermis in Nederweert-Eind en daar werd het opnieuw gezellig.

Op zondagmorgen om 11.00 uur was het tijd voor de traditionele interland tussen Eindse Boys en TuS Ahrbach. De gasten wisten de wedstrijd te winnen met 3-1, maar een groot gedeelte van de wedstrijd zag het daar niet naar uit. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar TuS Ahrbach wist de kansen beter te benutten. Een compliment voor de jongens van Eindse Boys, want er werd met overgave gestreden. Op plm. 13.30 uur was het tijd voor een gezamenlijke lunch, net als bij de andere keren, voorbereid door de ouders van de spelers. Men liet het zich goed smaken en men zag dat bij verschillende spelers en leiders de vermoeidheid toesloeg. Rond half drie werd afscheid genomen en keerden de gasten van TuS Ahrbach tevreden terug naar huis.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd weekend en kunnen we stellen dat de uitwisseling na 36 jaar nog zeer levendig is. Dank aan allen die dit hebben doen slagen, met name de ouders van spelers die hebben geholpen en de leden van Eindse Boys welke hun steentje hebben bijgedragen. Natuurlijk ook een compliment aan de beide C-jeugdteams van Eindse Boys, welke zich drie dagen zeer positief hebben opgesteld, fantastisch.

Van 24 t/m 26 augustus zullen onze twee dames seniorenteams TuS Ahrbach bezoeken en we hopen dat ook deze uitwisseling weer een succes mag worden. Gezien de eerdere ervaringen moet dat prima gaan lukken, we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Commissie uitwisselingen TuS Ahrbach.

Via eindseboys.nl

Vorig artikelContouren akkoord JAN, Nederweert Anders en D66 worden duidelijk
Volgend artikelMMC Weert JO09-2 (F2) werd Kampioen in de 3e Klasse 401