Gemeentelijke bouwkavels in Hamont-Achel te koop

HAMONT – Wil je een eigen huis bouwen in Hamont-Achel, maar heb je nog geen geschikte bouwkavel gevonden? Dan zijn de gemeentelijke bouwgronden aan de Berkenstraat, de Rangeerweg en de Kolleberg misschien wel iets voor jou. In totaal heeft de stad Hamont nog 19 kavels ter beschikking. 

De verkoop hiervan start in juni. Hierbij hanteert het stadsbestuur een speciaal toewijzingsreglement met een puntensysteem. “De woonmarkt kende de voorbije jaren een grote evolutie”, vertelt schepen van wonen Ilse Jaspers. “Om hier actief op in te spelen, werkt de stad Hamont met een toewijzingsreglement waardoor iedere meerderjarige zich als natuurlijke persoon kandidaat kan stellen voor een stedelijke bouwkavel. Op basis van bepaalde criteria worden er dan punten toegekend aan de potentiële kopers. Hoe hoger men scoort, hoe eerder men aan de beurt komt om een bouwgrond te kiezen. Zo willen we de (toekomstige) inwoners ondersteunen bij de verwerving van een eigen woning, met speciale aandacht voor diegenen die moeilijker hun weg vinden op de hedendaagse woonmarkt. Elke gezins- en woonsituatie is namelijk anders.”

Infoavond
Heb jij interesse in een stedelijke bouwkavel? Kom dan naar de infoavond op dinsdag 12 juni om 19.00 uur in het Michielshof. Hier worden onder andere de inschrijvings- en toewijzingsprocedure toegelicht, maar kom je ook meer te weten over de bouwvoorschriften van de kavels. Inschrijven voor deze infoavond doe je via www.hamont-achel.be/bouwkavels, waar je de verkavelingsvoorschriften per straat alvast eens kan bekijken. Vanaf 1 juni vind je op de website van de stad Hamont ook het officiële inschrijvingsformulier terug dat je nodig hebt om je kandidaat te stellen als potentiële koper. Inschrijven kan tot en met 31 juli.

Meer info > Woondeskundige Kai Saillart, +32 (0) 11 51 05 27