Coalitie en programma bekend: Tessa Geelen (30) beoogd CDA-wethouder in Weert

Tessa Geelen (1987)

WEERT – De vijf partijen Weert Lokaal, CDA, VVD, SP en D66 die de afgelopen weken aan een programma hebben gewerkt, zijn tot een akkoord gekomen. Vier van deze partijen vormen straks het college. De namen van de beoogde wethouders zijn nu bekend.

Formateur Geert Gabriëls van Weert Lokaal: “Ik ben blij met het resultaat. We hebben goed samengewerkt. Iedereen heeft zijn bijdrage aan het akkoord kunnen leveren, dat is in goede harmonie gegaan.”

Verbinding
De partijen hebben een programma op hoofdlijnen geschetst. Thema’s als onderwijs, duurzaamheid, demografie en gezamenlijkheid geven aan, dat ze de gemeente Weert niet alleen bezien vanuit het nu, maar ook willen klaarstomen voor de toekomst. Een toekomst die vraagt rekening te houden met de bevolkingssamenstelling en waarin Weert voor alle generaties aantrekkelijk en uitdagend blijft. ‘Verbinding’ is het overkoepelende thema. Verbindingen tussen de gemeente en inwoners op alle thema’s en verbindingen tussen inwoners onderling.

Constructieve bijdrage
Gabriëls blikt terug: “Naast de collegepartijen Weert Lokaal, CDA, VVD en SP dank ik D66 voor hun constructieve bijdrage aan dit programma. De accenten van D66 komen met name terug in de hoofdstukken Duurzaamheid en Onderwijs.”

Beoogde wethouders
“Er staat een talentvol en gevarieerd wethouders-team klaar, dat zich hard voor Weert gaat inzetten.” De volgende wethouders worden voorgesteld: Geert Gabriëls, Weert Lokaal (Onderwijs, Cultuur, Duurzaamheid, Biodiversiteit), Martijn van den Heuvel, Weert Lokaal (Economie, Participatie, Arbeidsmarkt, Openbaar Gebied), Tessa Geelen, CDA (Sport, Leefbaarheid, Communicatie, Burgerparticipatie), Wendy van Eijk, VVD (Financiën, Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting) en Paul Sterk, SP (Zorg, Welzijn, Wmo, Jeugdzorg).

Vervolg
De partijen Weert Lokaal en SP leggen het akkoord de komende week aan hun leden voor, waarna het programma op 24 mei ondertekend wordt. Het beoogde college wordt op 31 mei tijdens een extra raadsvergadering geïnstalleerd.

Vorig artikelFrans van Eersel stopt als wethouder van Weert
Volgend artikelStamtäöfelke aflevering 4: Koeële en slâmp stoeëke