Creatura zingt tijdens Eerste Pinksterdag in de Paterskerk in Weert

WEERT – Het Weerter koor Creatura verzorgt de muzikale omlijsting op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, van de H.Mis om 10.30 uur in het koor van de monumentale Paterskerk op de Biest. U bent van harte welkom!

In het centrum van Weert, gelegen aan de Biest staat de monumentale paterskerk. Een heel bijzondere locatie; een franciscaner klooster en kerk uit 1461. Er wordt al meer dan 550 jaar gebeden, gedoopt, getrouwd en begraven, gewandeld, gewerkt, bier gebrouwen, gehandeld en gemusiceerd.

Representatieve ruimte
De paterskerk bood voor al die gelegenheden een grote representatieve ruimte in de stad Weert. De huidige Paterskerk vervult in het stadleven een vergelijkbare rol in een andere tijd. Ook nu ontmoeten mensen elkaar hier, zijn tentoonstellingen te bezichtigen, worden feestelijke en plechtige bijeenkomsten gehouden en vinden er culturele manifestaties plaats. Dit alles gebeurt in een prachtige monumentale ambiance die de band met het verleden direct zichtbaar maakt.

Religieus gebruik
Het koor(gedeelte) van de kerk -ook wel kapel genoemd- wordt sinds 1461 dagelijks gebruikt door de Minderbroeders Franciscanen, Communiteit Weert. Inmiddels maken ook de bewoners van het Zorgcentrum Hieronymus, dat gevestigd is in het voormalige klooster ernaast gebruik van deze kapel. Deze diensten zijn voor iedereen toegankelijk. U gebruikt de ingang van verzorgingshuis Hieronymus, bij de receptie rechtdoor. Aan het einde van de gang rechts bevindt zich het koor / kapel.

Maandag t/m Zaterdag
09.15 uur: Ochtendgebed en Eucharistie
17.30 uur: Avondgebed / Vesperviering

Zondag
9.30 uur: Ochtendgebed
10.30 uur: H. Mis

Vorig artikelTijdelijk Museum 75 Jaar bevrijding Midden Limburg
Volgend artikelGezellige vriendinnentraining bij Merefeldia