Ruim 200 jeugd mountainbikers namen deel aan landelijke jeugdwedstrijd

BEESEL – Na een uitgebreide voorbereiding was afgelopen zaterdag 12 mei de grote dag. De landelijke jeugdwedstrijd georganiseerd door Cycling Team Limburg stond op het programma. Rond de klok van 9 begonnen de eerste renners zich al te begeven op het terrein. Ruim 200 jeugd MTB-ers zouden vandaag aan de start verschijnen in de verschillende categorieën. Het beloofde een stralende dag te worden, het parcours lag er perfect bij, Cycling Team Limburg was klaar voor een fantastische wedstrijddag.

In het ochtendblok was het de beurt aan de jeugd van categorie 1 t/m 4. Hier telt de vereniging een heel aantal nieuwe leden, dus er was veel oranje zwart aan de start te zien. Als eerste was het Thymen Hendrikx in categorie 1 die hier zijn wedstrijd debuut maakte. En niet onverdienstelijk. Thijmen, die erg goed is in klimmen, kon zich vanuit een laatste positie bij de start naar voren werken tot een 8e plaats.

In categorie 3 verschenen maar liefst 4 renners van Cycling Team Limburg aan de start. Koen Zeelen, Emiel Thijssen, Stijn Renders en Vince Kellenaars gingen hier de strijd aan op het zware parcours. Koen eindigde als 16e en werd uitgeroepen tot renner van de dag binnen zijn categorie. Emile passeerde als 20e de finish, gevolgd door Stijn op een 21e plaats. Vince kon zijn wedstrijd helaas niet uitrijden.

In de laatste categorie van het ochtendblok, categorie 4, stonden Zepp Aelen en Sil Gijssen aan de start. Zepp, die hier al vaker een wedstrijd gereden heeft, kent het klappen van de zweep en eindigde daardoor op een knappe 27e plaats. Sil kon zijn wedstrijd helaas niet uitrijden.

Na de middagpauze was het de beurt aan de grotere jeugd van categorie 5 t/m 7. Als eerste was het de beurt aan jens Engelen in categorie 5. Ook voor hem was het de eerste landelijke wedstrijd, waarbij hij als 35e eindigde.

In categorie 6 verschenen er weer 4 renners aan de start. Freek Bouten, Finn keunen, Luc Disveld en Yannick op ’t Roodt. Freek en Finn konden vanaf de start goed mee vooraan. Helaas kwam Freek ten val, waardoor hij en aantal plaatsen verloor. Deze wist hij echter weer mooi terug te pakken.  Finn eindigde uiteindelijk op een 6e plaats, gevolgd door Freek op de 7e plaats.

Yannick streed een mooie strijd met een 44e plek als resultaat. Luc kon helaas door een lekke band zijn wedstrijd niet uitrijden.

Als laatste was het de beurt aan Arjan op ’t roodt in categorie 7. Ook hij kon goed uit de voeten op dit parcours. Zijn strijd leverde een 30e plaats op.

De dag werd afgesloten met een open klasse. Ook hier verschenen een heel aantal renners van Cycling Team Limburg aan de start. Helaas hier geen podium.