19 sollicitanten voor vacature burgemeester van Cranendonck

Gemeentehuis in Budel.

CRANENDONCK – De vacature voor de functie van burgemeester van de gemeente Cranendonck heeft 19 sollicitanten opgeleverd. Het kabinet van de commissaris van de Koning heeft de gemeente Cranendonck hierover vandaag geïnformeerd. Belangstellenden konden tot 2 mei reageren.

De groep van 19 sollicitanten bestaat ui 4 vrouwen en 15 mannen. Van deze kandidaten hebben op dit moment 11 personen een functie als (oud-)burgemeester, wethouder of een andere politieke of overheidsachtergrond. 8 personen hebben op dit moment een baan in de particuliere of vrije sector.

Planning vervolg
De komende periode gaat de commissaris van de Koning met iedere kandidaat een kennismakingsgesprek voeren. Na de zomervakantie start de vertrouwenscommissie de sollicitatiegesprekken en doet een voordracht van 2 kandidaten aan de gemeenteraad. De planning is om eind september of begin oktober de voordracht te kunnen doen voor de nieuw te benoemen burgemeester. De raad kiest uiteindelijk de kandidaat van zijn voorkeur.

De installatie kan dan, na benoeming door de Koning, plaatsvinden eind oktober of begin november 2018.

Vertrouwenscommissie
De vertrouwenscommissie voor de selectie van de nieuwe burgemeester voor de gemeente Cranendonck bestaat uit 5 raadsleden, 1 wethouder, de gemeentesecretaris en de griffier. De werkzaamheden van de vertrouwenscommissie vinden plaats onder strikte geheimhouding.

Vorig artikelGrootste deel overlastgevers AZC Weert ondergebracht op andere locaties
Volgend artikelHema komt mogelijk in handen van Belgische investeerder