Programma Weert Totaal Festival compleet

Hemelvaartsdag donderdag 10 mei om 13.00 uur start de eerste editie van het Weert Totaal Festival, afgekort WTF. Het programma is inmiddels helemaal compleet voor zowel de speciaalbieren, de wijnen, het kinderplein, het eten als de muziek.

De brouwerijen
Presenteren met z’n allen meer dan 50 speciaalbieren. De brouwerijen die deelnemen zijn: De Brouwschuur, In de nacht, Kwakboks, Stroeej Dorus, de 7de Hemel, Wertha bier, de Natte Gijt, JD Brewery, Muifelbrouwerij, Stadsbrouwerij Eindhoven en Palm craft brewery.
De bieren variëren van een licht lentebiertje tot een stevige porter en vanzelfsprekend is er ook een heerlijke pils van de tap te verkrijgen, Swinckels superior pils, aan de WTF bar. Het uitgebreide assortiment speciaalbieren kan worden gevonden op de website.

De wijnen
Wijnhuis Beaugrim verzorgt de wijnproeverij in Theater de Huiskamer. Er kan gekozen worden uit een wijnplankje met drie proefglaasjes overheerlijke op elkaar afgestemde wijnen of een enkel glas wijn naar keuze.  Wijnhuis Beaugrim komt met mooie wijnen van het Portugese huis Sobroso. Anas wit van het huis Avanzi Lugana, Sobroso, Bertholets Chardonnay, Feudo Arancio Grillo, Miopasso Fiano, Miopasso Nero d’Avola, en vele andere.

Het eten
Wordt aangeboden door een gevarieerde selectie bedrijven. Er is live wokken met heerlijke oosterse gerechten, friet en snacks, tapas en bierplankjes, een zwenkgrill met smakelijke worsten en burgers, suikerspin en Italiaans ijs.

Het kinderplein
Staat bomvol met kindervermaak. Kinderen kunnen er op twee springkussens springen, kunnen gratis worden geschminkt en kunnen deelnemen aan het uitgebreide animatieprogramma onder leiding van het WTF animatieteam. Ze mogen knutselen, deelnemen aan de steppenrace en mee oefenen aan een dansje dat om 17.45 uur wordt gepresenteerd aan de ouders en al het overige publiek op het hoofdpodium.

De muziek
De hele dag door is er live muziek, en de pauzes worden opgevuld door Retro DJ Yuppe. Op het podium staan: om 14.00 uur, Chewy and the locals, afgewisseld met R3wind Acoustic, en om 18.00 uur Anderkovver.

Dranken
De speciaalbieren worden geschonken in een exclusief WTF proefglas van polycarbonaat welke kan worden aangeschaft voor 1 consumptiebon aan de kassa’s en bij alle drankenpunten. Deze beker is tevens het aandenken aan WTF 2018 en mag mee naar huis genomen worden.

Info
Voor meer info: www.weerttotaalfestival.nl

Vorig artikelStamtäöfelke aflevering 3: Vreuger
Volgend artikelGoedstof OPEN avond