Eerste editie Limburgs Cellofestival

RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) organiseert in samenwerking philharmonie zuidnederland, Vitzkids Bigband, Kumulus Maastricht en Kunstencentrum Venlo voor de eerste keer het Limburgs Cellofestival. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 juni vanaf 10.00 uur bij RICK en Theater de Huiskamer in Weert.

Dit Limburgs Cellofestival is tot stand gekomen op initiatief Celliste Marie-José Didderen. Vanuit haar rol als docent bij verschillende Kunstencentra in Limburg heeft zij het RICK Weert, Kunstencentrum Venlo en Kumulus Maastricht benaderd om in de regio Limburg, waar het accent ligt op blaasmuziek, een evenement te organiseren waar strijkinstrumenten in de schijnwerpers komen te staan. Het festival vindt plaats op zaterdag 9 juni in Weert bij RICK en Theater de Huiskamer. Vanaf 10:00 zijn er gedurende de dag workshops, repetities en een masterclass in het hoofdgebouw van RICK aan de Beekstraat 27.

Eindconcert
Het festival wordt om 17:00 afgesloten bij Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b met het beroemde Celloconcert van Friedrich Gulda waarin de werelden van klassieke- en lichte muziek samen komen. De solist is Gabriël Arias Luna, cellist van de philharmonie zuidnederland. Het orkest is samengesteld uit musici van de philharmonie zuidnederland en talentvolle lokale beroepsmusici.  De Slim Vitzkids Bigband onder leiding van Marc Huynen en een volwassenen- en kinderensemble zullen ook spelen tijdens het eindconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie bij RICK of te reserveren via: [email protected].

Marc Huynen
Vorig artikelLeden Rabobank Weerterland en Cranendonck kunnen 125.000 euro voor de regio verdelen
Volgend artikelGroot drugslab in Weert aangetroffen