Vrijdag 1 juni: Cellorecital met pianobegeleiding in Neerpelt

NEERPELT – Rotary Overpelt Noord-Limburg en Fifty One Noord-Limburg organiseren op vrijdag 1 juni 2018 om 20.00 in het Dommelhof te Neerpelt  een cellorecital met pianobegeleiding. Cellist is Santiago Cañón-Valencia, bekroond met het 3° laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2017 en pianiste Naoko Sonoda.

Santiago Cañón-Valencia is geboren in Bogota in 1995. Hij wordt geprezen als de meest beloftevolle jonge cellist van zijn generatie. Zijn voornaamste mentors zijn Henryk Zarzycki in Colombia, James Tennant in New Zealand en Andres Diaz in de USA. Hij startte zijn masterclasses met Wolfgang Emanuel Schmidt aan de Franz Liszt Hochschule für Musik Weimar in oktober 2016. Heden is hij verbonden aan de Kronberg Academy,
eveneens met dezelfde docent.

Santiago Cañón-Valencia

Vanaf zijn elfde begon Santiago prijzen te winnen in belangrijke internationale competities, waaronder in 2016 eerste prijs Carlos Prieto en in 2017 derde prijs Koningin Elisabethwedstrijd. Als solist musiceerde hij met orkesten over gans de wereld en werkte eveneens samen met wereldbekende muzikanten, zoals Alisa Weilerstein, Richard Young, Andres Diaz en nog vele anderen. Santiago is meerdere keren uitgenodigd als gastmuzikant aan het Cartagena International Music Festival en was één van de acht wereldwijd geselecteerde cellisten om deel te nemen aan de Verbier Festival Academy 2016.

Naoko Sonoda werd geboren in Japan. Ze studeerde aan de Toho Gakuen Music Academy met Seiko Ezawa en Mikhail Voskresensky en aan de University of Arts in Berlijn met Rainer Becker. Ze kreeg kamermuzieklessen van Tabea Zimmermann en Natalia Gutman. Na haar studies werd zij aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn en de Franz Liszt Academy of Music ingehuurd als assistent. Een activiteit die ze tot op heden nog steeds uitvoert. Zij is prijswinnaar van verschillende internationale piano en hamermuziekcompetities, waaronder die in Argento en Trieste (Italië) en Łódź (Polen). Solo- en kamermuziekuitnodigingen hebben haar door heel Europa en Azië gebracht en naar festivals zoals het Sleeswijk-Holstein festival en de Festspiele Meckle-Vorpommern.

Naoko Sonoda

In 2013 ontving zij de award voor “best pianist” in de Internationale Markneukirchen Music Competition, in 2015 in de Ltoslawski International Cello Competition en de XV International Tchaikovsky Competition. In het seizoen 2017-18 zal ze haar debuut maken als collaboratief pianist bij Carnegie Hall in New York en het Teatro Mayer in Colombia, naast andere recitals in Barcelona, Roemenië en Tokio.

De opbrengst van het concert gaat volledig naar goede doelen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via [email protected] voor de prijs van € 20,- per persoon of inclusief champagne-ontvangst voor € 35,- per persoon.

Vorig artikelSchaapsherder actief in Nederweert (video)
Volgend artikelLezing “ Ontginningen Altweerterheide” door Gerard Stals