Zaterdag 5 mei wordt Bevrijdingsdag gevierd in het centrum van Weert

Bevrijding van Weert op 22 september 1944. De zussen Bruekers met een soldaat van het Suffolk Regiment

WEERT – Op 5 mei vieren wij de Bevrijding en dat we sindsdien in vrijheid leven. De hele dag door zijn er festiviteiten in heel Nederland. Ook in Weert zijn er tal van activiteiten.

Op de Markt een (gratis) Bevrijdingsconcert in de St. Martinuskerk van 14.30 -16.00 uur: met optredens (klassiek en eigentijds) van diverse Weerter muziekgezelschappen en solisten.

Op het Sint Raphaëlpad (vanwege weekmarkt op de Markt en Nieuwe Markt). Tussen 13.00-17.00 uur vinden er verschillende sportieve activiteiten plaats, met als hoogtepunt het tokkelen vanaf het dak van de Ursulinengarage – een spannend onderdeel voor jong en oud.

Ook hier start wederom een rondrit over de Singels van oude legervoertuigen. Voor alle bewoners en bezoekers van Weert een mogelijkheid om mee te rijden.(voor een kleine vergoeding die geheel ten goede komt aan SamenLoop voor Hoop Weert). Ouderen uit verzorgingshuizen zullen samen met Jongeren uit de schakelklas Het Kwadrant Weert het Bevrijdingsprogramma bezoeken.

Voor de vijfde keer in successie zullen jongeren uit Weert (in samenwerking met Punt Welzijn) op 5 mei ouderen (met hun begeleiders en vrijwilligers) uit verzorgingshuizen ophalen, rondleiden en met hen gezamenlijk het Bevrijdingsconcert bezoeken.
Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.4en5mei-weert.nl

Vorig artikelOnderzoek naar aansluiting Hubert Cuyperslaan in Baexem op N280
Volgend artikelGlasvezel in het buitengebied- Nu of Nooit