‘Met hulp van staatssecretaris 30 lastpakken op AZC Weert versneld land uitzetten’

WEERT – ‘Snel af komen van deze heren’. De boodschap van burgemeester Jos Heijmans van Weert is duidelijk. Hij wil met staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) in gesprek over de opties voor uitzetting van de 30 Noord-Afrikaanse asielzoekers.

Dat vertelt de burgemeester aan De Limburger. “Het gaat om 15 minderjarige en 15 volwassen Noord-Afrikanen, voor een deel zogenoemde Dublingangers die in een ander land al asiel hebben aangevraagd dat is afgewezen. Ik wil dat de staatssecretaris Weert meehelpt deze lastpakken versneld uit te zetten naar hun land van herkomst of naar het land waar ze hun vingerafdruk hebben achtergelaten bij hun eerste asielaanvraag.”

Aangiftes
De dossiers van de 30 overlastgevende asielzoekers uit Tunesië, Libië, Algerije en Gambia worden morgen opgepakt. Bovendien wordt per direct een extra agent vrijgemaakt voor het verzamelen van aangiftes van strafbare feiten die door de azc-bewoners gepleegd worden, laat Heijmans weten.

Op 15 mei komen de betrokken instanties die vandaag bij het crisisoverleg aanwezig waren opnieuw bij elkaar.

Vorig artikel4000 Chinezen bezoeken Designer Outlet als cadeautje van werkgever
Volgend artikelBiowalk in de Peel