Oudste inwoonster van Weert (105) zuster Hilda Stulemeijer overleden

Zuster Hilde Stulemeijer (105 jaar)

WEERT – Zuster Hidegardus Stulemeijer geboren op 15 september 1912 te Teteringen is afgelopen woensdag op 105-jarige leeftijd overleden. 

Zij behoorde als zuster al 65 jaar lang bij de Sociëteit van het Heilig Hart. De Sociëteit van het Heilig Hart (Religiosa Sanctissimi Cordis Jesu, RSCJ) is een katholieke congregatie die in 1800 door de Heilige Madeleine-Sophie Barat (1779-1865) werd gesticht met als doel de dochters van vooraanstaande families in pensionaten te onderrichten en te vormen tot goede, christelijke huismoeders.

De congregatie telt vandaag ca. 3.700 leden verdeeld over 507 gemeenschappen in 44 landen. In België heeft de congregatie huizen in Antwerpen, Brussel (Sacré-Coeur de Lindthout in Sint-Lambrechts-Woluwe), Bergen en La Ramée. In Nederland hebben de zusters huizen in Den Haag en Weert. De Nederlandse tak van deze congregatie heeft ook de middelbare school Sophianum in Gulpen opgericht.

Het klooster was eerder gevestigd in Venlo. De zusters verhuisden in 1998 naar zorgcentrum Hieronymus in Weert, toen nog uitsluitend een zorgcentrum voor de minderbroeders franciscanen in Weert. De uitvaart vindt plaats op woensdag 2 mei om 12.00 uur in het Hoogkoor van de kerk van de minderbroeders Franciscanen, Biest 43 te Weert.

Vorig artikelJAN, Nederweert Anders en D66 starten coalitieonderhandelingen
Volgend artikelBouw 13 appartementen boven voormalig Grand-café De Poorter