Naar Nunhem voor mooi weer

WEERT – De organisatie van het Europees Schutterstreffen Leudal 2018 hoopt op mooi weer op 17 – 18 en 19 augustus. Dan vindt namelijk in Neer hét verbroederingsfeest voor schutterijen uit geheel Europa plaats. Volgens oud gebruik wordt er daarom op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei 2018, een bedevaartstocht naar de St. Servaaskapel in Nunhem gehouden.

Per fiets vertrekken leden van de organiserende schutterijen naar de St. Servaaskapel. Buiten, bij de kapel, wordt hier dan om 16.00 uur om mooi weer gevraagd, waarna de geestelijken volgens als dank een attentie wordt aangeboden.

De bedevaart per fiets is voor iedereen toegankelijk. Om 14.30 uur wordt er voor vertrek verzameld. In Roggel gebeurt dat bij Café Sjrake, in Grathem bij café-zaal Geraats, in Neer bij café Maneslust en in Horn bij café Aan de Kirk. Vanuit Buggenum is geen door de schutterij begeleid vertrek in verband met het Persoonlijk Kampioenschap dat jaarlijks op Hemelvaartsdag plaats vindt. Natuurlijk kan men ook op eigen gelegenheid naar Nunhem komen. Aanmelden is niet nodig. De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door.

Vorig artikelToerist uit Nederweert verongelukt in Bangkok
Volgend artikelDag van de Arbeid in Belgiƫ betekent winkelen in Weert