Koninklijke onderscheiding voor Süleyman Alataș

WEERT – Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer Alataș op zondag 29 april 2018 een Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer S.(Süleyman) Alataș woont in Weert.

Internationaal Kinderfestival Weert
De heer Alatas is dertig jaar als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van het Internationaal Kinderfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Weert. Vanaf 1988 tot 2008 was de heer Alatas voorzitter. De laatste tien jaar is hij lid van een werkgroep. De heer Alatas is mede verantwoordelijk voor het programma op buitenpodium en maakt de afspraken met het Munttheater. Hij zorgt ervoor dat er artiesten uit verschillende landen naar Weert komen om op te treden. Om dit allemaal te kunnen realiseren is hij gedurende het hele jaar bezig met het werven van fondsen.

Stichting Turks Cultureel Centrum Weert
Stichting Turks Cultureel Centrum Weert is een stichting die activiteiten organiseert voor onder andere de Turkse gemeenschap in Weert. Zoals bijvoorbeeld Iftarmaaltijden, informatieavonden, verbroederingsmaaltijden en het Internationaal Kinderfestival. Het doel hiervan is om de Turkse gemeenschap bij elkaar te brengen en in verbinding te laten komen met de verschillende culturen in Weert. In 1988 begon de heer Alataș als lid en werd vrijwel meteen secretaris en penningmeester. Sinds 2000 is hij voorzitter.

Diverse andere functies
De heer Alataș was twee jaar als vrijwilliger actief bij het Platform Allochtone Zorgvragers Limburg. Als bestuurslid van dit platform kwam hij op voor de individuele en collectieve rechten en belangen van allochtone zorgvragers in Limburg. Gedurende drie jaar was hij bestuurslid van de Osman Gazi moskee in Weert.

Vorig artikelHenk Heesakkers weer koning van Wieërter Stadsschötte St. Catharina 1480
Volgend artikelToerist uit Nederweert verongelukt in Bangkok