Hockey: Helmond – Weert 4-2

WEERT – De hockeymannen van Weert speelden afgelopen zondag tegen het al gepromoveerde Helmond, dat wel nog voor het kampioenschap streed.

Even leek het erop dat het een lange zware middag zou gaan worden voor de mannen van Weert. Na drie individuele fouten van verschillende Weerter spelers stond er namelijk al 3-0 op het scorebord, en dat na 20 minuten spelen. Maar op het moment dat Weert moest vrezen voor een regelrechte afstraffing rechtte het zijn rug en begon Weerstand te bieden. Als eerste was het Daan Bekelaar die op de paal schoot, even later was het wel raak via een strafcorner van Phillip Jannes. Vijf minuten voor rust mocht Phillip Jannes weer aanleggen voor een strafcorner, hij verkleinde de achterstand naar 3-2.

In de rust werd besproken dat er nog van alles te winnen viel voor Weert, dezelfde strijd moest worden geleverd als in het laatste gedeelte van de 1e helft, en dan zouden er vanzelf kansen komen. Het werd echter een rommelige 2e helft met veel strijd van beide kanten maar dus ook veel balverlies. Weert, dat wel nog een aantal kleine kansen kreeg, wist niet meer te scoren en Helmond deed dat vijf minuten voor tijd nog 1 keer. Eindstand 4-2. Weert speelt nog voor de 4e plaats die recht geeft op play-offs voor promotie, het zal dan sowieso de resterende twee thuiswedstrijden moeten winnen.

Vorig artikelNog enkele plaatsen vrij voetbaldagen Eindse Boys
Volgend artikelHenk Heesakkers weer koning van Wieërter Stadsschötte St. Catharina 1480