Derde bijeenkomst van Doospel Verenigt

OSPEL – Op 25 april j.l. vond in de Haaze-Hoof de 3e bijeenkomst van Doospel Verenigt plaats.  Doospel Verenigt is een initiatief van de Dorpsraad Ospel en heeft als doel samenwerking tussen verenigingen en stichtingen in Ospel en Ospeldijk te stimuleren om gezamenlijk kennis, kunde en krachten met elkaar te bundelen en er zo beter van te worden.

Onder het genot van een kopje koffie en gebak (aangeboden door de Rabobank Weerterland en Cranendonck), begon de avond met een welkomstwoord van de voorzitter van de Dorpraad Ospel, Jeroen Hennissen. Daarna volgde een welkomstwoord van wethouder Geraats van de gemeente Nederweert.

De wethouder stond in zijn toespraak ook stil bij het 15-jarige jubileum van de Dorpsraad Ospel en wilde in bijzonder 2 bestuursleden in het zonnetje zetten. Zowel Jo Hermans als Henk Venner zijn al vanaf het eerste begin lid van de Dorpsraad en zetten zich belangeloos in voor de leefbaarheid van Ospel.

De avond begon met een terugblik, door Ramon Vaes bestuurslid Dorpsraad Ospel en mede-initiatiefnemer Doospel Verenigt, op de eerste 2 avonden waarin we de uitdagingen van de verenigingen op de korte termijn hebben geïnventariseerd en hebben getracht om een visie door Ospel te bepalen.

De visie is vastgelegd in het visiedocument met de naam Fan van Doospel www.fanvandoospel.nl. Iedereen die aanwezig was kreeg een gedrukt exemplaar van het visiedocument. Het eerste boekje werd officieel uitgereikt aan wethouder Geraats. De wethouder benadrukte nogmaals dat hij blij was met dit mooie initiatief en hoopt dat na Ospel ook andere kernen van de gemeente Nederweert het goede voorbeeld zullen volgen.

Een belangrijk eerste initiatief uit Fan van Doospel is Doospel Verenigt.
Hoofddoel van de avond was om in kleine groepjes aan de slag te gaan met een vijftal thema’s die verenigingen en stichtingen op de korte termijn verder kunnen helpen.

Deze thema’s zijn:
– Activiteitenkalender (één overzicht van alle activiteiten van de verschillende verenigingen en stichtingen in Ospel)
– Gezamenlijke inkoop (gezamenlijke inkoop van materialen, drank, etc.)
– Vrijwilligerspool (een netwerk van vrijwilligers opbouwen)
– Doospel Academy (jong leert oud en oud leert jong)
– Uitleenservice (wie heeft wat te leen; wat kunnen verenigingen onderling van elkaar lenen)

Wilt u meedenken over één van deze thema’s, neem contact op met Ramon Vaes of Jeroen Hennissen per email via [email protected]. Zij brengen u in contact met de personen die aan de slag zijn gegaan met deze thema’s.

Per thema werd besproken wat er nodig is, wat men zelf kan doen, waar hulp bij nodig is en van wie en welke concrete stappen er gezet zullen worden tot aan de zomervakantie 2018.  Na afloop presenteerde iedere groep de resultaten en plannen tot aan de zomervakantie. Doel is om in een vervolgbijeenkomst in juni de eerste resultaten van de groepjes te delen met elkaar.

De Dorpsraad Ospel kijkt terug op een succesvolle bijeenkomst van Doospel Verenigt en is er van overtuigd dat er op korte termijn enkele mooie eerste resultaten geboekt zullen worden!

www.facebook.com/dorpsraad.ospel 

Vorig artikelOpen Dag Zorgkwekerij De Peeldijk goed bezocht
Volgend artikelOspel fleurt weer op met uw hulp