Nieuwe cis-klok Martinuskerk Weert vandaag ‘koninklijk’ gegoten

Gieten Cis-klok bij Koninklijke Eijsbouts in Asten

ASTEN | WEERT – Vanmiddag werd bij Koninklijke Eijsbouts in Asten een nieuwe luidklok gegoten voor de Sint Martinuskerk in Weert.

De bestaande cis-klok, een van de vier luidklokken in de kerktoren, heeft al zeker vier jaar een barst. Daardoor kan die wel voor het carillon worden bespeeld maar om veiligheidsredenen niet als luidklok worden gebruikt.

Subsidies
Dankzij subsidies van de gemeente Weert en de provincie Limburg en bijdragen van onder meer het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Greep naar de Hoorn, het Weerter Mannenkoor en parochianen is het geld voor een nieuwe klok, 54.000 euro, bijeengebracht.

Gezegend
De klok wordt op 8 juni vanuit Asten naar Weert worden vervoerd. Op 10 juni zal de klok tijdens de hoogmis worden gezegend en daarna vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats. Behalve het vervangen van de luidklok zullen alle luidklokken worden voorzien van nieuwe klepels. Deze werkzaamheden zijn op 1 juli voltooid.

Vorig artikelAandacht voor aanpak sluipverkeer door Maarheeze blijft
Volgend artikelEén op de drie discriminatiemeldingen gaat over de arbeidsmarkt