Schepencollege trapt jaarlijkse stickeractie Rode Kruis af

HAMONT-ACHEL – Vanaf vandaag gaan in heel Vlaanderen maar liefst 13.000 vrijwilligers van het Rode Kruis de straat op voor de jaarlijkse stickerveertiendaagse. Dit jaar speelt stripfiguur Robbedoes de hoofdrol op de sticker, die vijf euro kost en kans biedt op het winnen van verschillende mooie prijzen.

Ook de vrijwilligers van de Hamont-Achelse afdeling zetten zich steeds weer in om zoveel mogelijk exemplaren te verkopen, om op die manier hun dagelijkse werking te kunnen financieren. Wie een sticker aankoopt, zorgt er dus mee voor dat het Rode Kruis Hamont-Achel altijd paraat staat om mensen in nood te helpen.

Goede voorbeeld
Vorig jaar werden in Vlaanderen zo’n 650.000 stuks verkocht. De burgemeester en schepenen van Hamont-Achel gaven vandaag alvast het goede voorbeeld om dit record te breken en kochten elk een sticker uit de handen van François Van Hout, voorzitter van het Rode Kruis Hamont-Achel.